Selçuk Üniversitesi Rektöründen Silifke Taşucu Myo'ya Ziyaret - Son Dakika
Yerel

Selçuk Üniversitesi Rektöründen Silifke Taşucu Myo'ya Ziyaret

Selçuk Üniversitesi Rektöründen Silifke Taşucu Myo\'ya Ziyaret

Selçuk Üniversitesi (SÜ) Rektörü Prof.Dr.Hakkı Gökbel, Rektör Yardımcısı Prof.Dr.Mehmet Musa Özcan ve SÜ Yüksekokullar Koordinatörü Prof.Dr.Durmuş Bozkurt ile beraber Silifke Taşucu Meslek Yüksekokulunu ziyaret ederek üniversiteye bağlı tüm...

07.05.2013 10:24

Selçuk Üniversitesi (SÜ) Rektörü Prof. Dr. Hakkı Gökbel, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Musa Özcan ve SÜ Yüksekokullar Koordinatörü Prof. Dr. Durmuş Bozkurt ile beraber Silifke Taşucu Meslek Yüksekokulunu ziyaret ederek üniversiteye bağlı tüm birimlerdeki inceleme ziyaretlerini tamamladı.

Rektör Gökbel, ziyaretler kapsamında üniversite kampüsü merkezindeki birimlerin yanında Konya'nın tüm ilçelerinde ve Taşucu'nda bulunan toplam 19 Meslek Yüksekokulunu ziyaret etmiş oldu. Yüksekokul ziyareti esnasında Yüksekokul Müdürü Prof. Dr. Halis Oğuz, Rektör ve beraberindeki heyete yüksekokulun gelişimi, öğrenci ve personel sayıları ile eğitim-öğretim, projeler, barınma imkanları, bilimsel, kültürel ve sosyal faaliyetler ve talepler hakkında bilgi sundu. Okulun ve beldenin coğrafi konumu, akademik düzeyi, eğitim öğretim ve barınma imkanlarından dolayı bu yılki tercih edilme oranının yüzde 95 civarında olduğunu belirtti. Daha sonra öğretim elemanları ve öğrencilerle ayrı ayrı toplantılar yapan Rektör Prof. Dr. Gökbel, talepleri dinleyerek çözümü noktasında girişimlere başladı.

REKTÖR YÜKSEKOKUL TARAFINDAN DÜZENLENEN PANELE KATILDI

Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hakkı Gökbel ve Rektör Yardımcısı Mehmet Musa Özcan Silifke Taşucu MYO Dış Ticaret öğrencileri tarafından düzenlenen "Öğrenme Psikolojisi" konulu panele katılarak açılış konuşması yaptı.

Panelde konuşan Yüksekokul Müdürü Prof. Dr. Halis Oğuz, "Öğrencilerimizin hayata daha donanımlı hazırlanmaları için derslerin yanında diğer kurumlarla beraber bilimsel, sosyal ve kültürel etkinliklerimize devem etmekteyiz. Silifke Belediyemiz ve kardeş Üniversitemiz Mersin Üniversitesi akademisyenleri Doç. Dr. Mehmet Hakan Gündoğdu, Yrd. Doç. Dr. Bülent Gündüz ve Yrd. Doç. Dr. Burhan Çapri ile gerçekleştireceğimiz bugünkü panel de bunlardan biridir. Bugün Sayın rektörümüzün ve rektör yardımcımızın katılımları bizlere ve öğrencilerimize moral ve motivasyon desteği vermiştir. Göksu Vadisi nasıl yıllarca Göksu'yu İç Anadolu'dan bu bereketli topraklara taşımış ve hayat vermişse, Selçuklu Devleti'nin bir mirasçısı olan Selçuk Üniversitemiz de yüksekokulumuz sayesinde 20 yıldır Mevlana'nın engin insan sevgisini ve hoşgörüsünün yanında bilim ve kültürünü bu topraklara taşımıştır ve inşallah gelecekte de taşımaya devam edecektir. Silifke ve Taşucu halkı adına bunun artarak devam etmesini Selçuk Üniversitemizden istiyoruz" dedi.

Rektör Prof. Dr. Gökbel de "Üniversitemizin denize açılan kapısı olan ve adeta Uç Beyliği konumundaki Silifke Taşucu Meslek Yüksekokulumuzun yoğun bilimsel, sosyal ve kültürel faaliyetlerini yakından takip etmekteyiz. İnşallah gelecekte de Selçuk Üniversitemiz daima bu bölgede olacak ve hizmetlerine devam edecektir" dedi.

Panele katılan Silifke Belediye Başkan Vekili Eyüp Arslan günün anısına Rektör Gökbel'e Silifke halk kültürü öğelerinden kaşık takdim etti. Başkan Vekili Arslan "Yüksekokulumuzun bizlerle ve diğer kurumlarla ortak olarak yürüttüğü bilimsel, sosyal ve kültürel faaliyetler o kadar çok ki, biz takip etmekte, yetişmekte güçlük çekiyoruz; bu bölgemiz için Silifkemiz için çok iyi bir şans" dedi.

Rektör Prof. Dr. Gökbel daha sonra yüksekokul öğretim görevlilerinden ve Silifke Kazısı ekibinden arkeolog Öğr. Gör. İshak Kozak ve Öğr. Gör. Nur Bakar'ın rehberliğinde Silifke Kalesini gezerek Selçuk Üniversitesi'nden Prof. Dr. Ali Boran başkanlığında iki yıldır yürütülen kazı çalışmaları hakkında geniş bilgi aldı. Kale gezisinde Yüksekokul Müdür yardımcıları Yrd. Doç. Dr. Aşkın Bahar ve Okt. Ömer Tol eşlik ettiler. Kale gezisi sonrası rektör ve beraberindeki heyete Silifke Ayranı ikramı edildi ve davet yinelendi. Rektör Prof. Dr. Hakkı Gökbel ve ziyarette gösterilen ilgiye teşekkür ederek Silifke'den ayrıldı. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Selçuk Üniversitesi Rektöründen Silifke Taşucu Myo'ya Ziyaret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement