Şenkaya'da 23 Nisan Coşkusu - Son Dakika
Yerel

Şenkaya'da 23 Nisan Coşkusu

Şenkaya\'da 23 Nisan Coşkusu

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Şenkaya7da düzenlenen etkinliklerle kutlandı.

23.04.2012 13:37

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Şenkaya7da düzenlenen etkinliklerle kutlandı.

Etkinleri kapsamında Hüseyin Köycü İlköğretim Okulu 7. Sınıf öğrencisi Ahmet Enes Bulut, Yedinisan İlköğretim Okulu 5. Sınıf öğrencisi Olgun Demirtaş, Şenkaya İMKB 75. Yıl Yatılı İlköğretim Bölge Okulu 6. Sınıf öğrencisi Dilan Dursun ve Şehit İlyas Acar Anaokulu öğrencisi Nida Duru Özbek

İlçe Kaymakamı Mutlu Akyol'u makamında ziyaret etti.

Öğrenciler, Kaymakam Akyol'un koltuğuna sırayla oturarak temsili kaymakam oldular. Öğrenciler bürokratlardan ilçe hakkında bilgi aldılar. Daha sonra okullarının ihtiyaçlarının giderilmesi ve modern hale gelebilmesi için talimatlarda bulundular.

Şenkaya Kaymakamı Mutlu Akyol, öğrencilerin vermiş olduğu talimatların hemen yerine getirilmesini savunarak "Haberi çocuklardan almamız gerekiyor. Bizi ziyarete öğrencilerimizde büyüyünce kaymakam, öğretmen, doktor gibi meslek sahibi olurlar" dedi.

Kaymakam Akyol öğrencilere ve öğretmenlere çeşitli hediyeler verdi.

Temsili Şenkaya Belediye Başkanı, Hüseyin Köycü İlköğretim Okulu 5. Sınıf öğrencisi Merve Selin Aktaş talimatlar yağdırdı. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamın Hüseyin Köycü İlköğretim Okulu Öğrencisi Merve Selin Aktaş Belediye Başkan Vekili Kemal Yıldız'ı makamında ziyaret etti. Belediye Başkanı Yıldız'ın koltuğuna oturan temsili Başkan Merve Selin Aktaş yetkililerden ilçedeki çalışmalar hakkında bilgi alarak, İlçede devam eden kanalizasyon çalışmaları nedeni ile bozulan yolların bir an önce bitirilmesi ve Karşıyaka Mahallesinde okula giden öğrenciler için bir yaya yolunun yapılması talimatını verdi.

Şenkaya Belediye Başkanı Kemal Yıldız, bozulan yolların Eylül ve Ekim ayına kadar bitirilerek çevrenin daha düzenli bir hale getirilmesi planlandığını söyledi.

Kutlama programı Cumhuriyet Meydanında Atatürk Büstüne çelenk konulması ile başlanıldı. Çelen törenin ardında cumhuriyet meydanında yapılan kutlama programına geçildi. Program saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başlanıldı.

İlçe Kaymakamı Mutlu Akyol, Garnizon Komutanı Atakan Alper ve Belediye Başkanı Görbil Özcan öğrencilerin bayramını kutladı. Günün anlam ve önemini belirtir konuşmasını ilçe Milli Eğitim Müdürü Yavuz Özden Yaptı. Özden, "Ulusal egemenlik yönetme yetkisinin ulusta olmasıdır. 23 Nisan Ulusal yönetme yetkisini kullanmaya başladığı gündür. Bugün milli egemenlik bayramımızdır. 23 Nisan dünyada kutlanan ilk çocuk bayramıdır. Bugünün

küçükleri yarının büyükleridir diyen Atatürk yönetimin bayram süresince öğrencilere bırakılması geleneğini başlattı" dedi.

Programda şiirler okundu, okulların hazırlamış olduğu ront gösterileri yapıldı ve halk oyunları gösterisi yapıldı. Öğrencilerin ront gösterileri büyük beğeni ile izlendi.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramının 92. Yıl dönümü münasebeti ile düzenlenen 1500 erkekler ve 1000 metre kızlar koşusunda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Kutlama programı resmi geçit töreni ile sona erdi.

Kutlama programına İlçe Kaymakamı Mutlu Akyol, Garnizon Komutanı Atakan Alper, Belediye Başkanı Görbil Özcan, Cumhuriyet Başsavcısı Oğuzhan Gümüşçü, daire amirleri, ilçe halkı ve öğrenciler katıldı. - ERZURUM

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Şenkaya'da 23 Nisan Coşkusu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement