Sensörlü Yol Lambalarıyla Elektrik Tasarrufu Sağlamayı Amaçlıyorlar - Son Dakika
Yerel

Sensörlü Yol Lambalarıyla Elektrik Tasarrufu Sağlamayı Amaçlıyorlar

Sensörlü Yol Lambalarıyla Elektrik Tasarrufu Sağlamayı Amaçlıyorlar

Refik Küçükçalık Orta Okulu öğrencileri eğitimde iş birliği projesi kapsamında bilim fuarı, görsel sanatlar sergisi ve kermes düzenlendi.

13.05.2016 13:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Refik Küçükçalık Orta Okulu öğrencileri eğitimde iş birliği projesi kapsamında bilim fuarı, görsel sanatlar sergisi ve kermes düzenlendi. 35 projenin yer aldığı bilim fuarında apartmanlardaki sensör sistemini yoldaki lambalara uygulayarak elektrik tasarrufu sağlamayı amaçlayan öğrencilerin projesi dikkat çekti.

'Sensörlü Lamba' projesini üreten 7. Sınıf öğrecileri Gül Beyza Yücel ve Dudu Selçuk sensörlü lambaların araçların ya da yayaların yoldan geçerken yanacağını ve geçtikten sonra da söneceğini ve böylece elektrik tasarrufu elde edileceğini söylediler.

Bu yıl dördüncüsü düzenlenen Refika Küçükçalık Ortaokulu bilim fuarında 100 eser arasından seçilen 35 proje sergilendi.

4006 TÜBİTAK Bilim Fuarı hakkında konuşan Okul Müdürü Mehmet Baran, "TÜBİTAK Bilim Fuarının bu yıl dördüncüsünü düzenliyoruz. Bilim fuarının amacı öğrencilerimizi bilimle tanıştırmak, gizli yeteneklerini keşfetmek ve genç bilim adamları yetiştirmektir. Bu bağlamda bilimin önemi çok büyüktür. Gelişen toplumlar hep bilimle ilerlemiş ve bilimle yükselecektir. Bizde Milli Eğitim Bakanlığının devam ettirdiği bu proje kapsamında dördüncüsünü düzenlediğimiz bilim fuarı kapsamında 100 eser içinden seçilen 35 projenin tanıtımını yapacağız. Bu çalışmalar uzun bir süreçte tamamlanmıştır ve emek isteyen çalışmalardır" dedi. - KAYSERİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Sensörlü Yol Lambalarıyla Elektrik Tasarrufu Sağlamayı Amaçlıyorlar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement