Seyitgazi "Kitap Okuma Şenliği"Ne Hazırlanıyor - Son Dakika
Yerel

Seyitgazi "Kitap Okuma Şenliği"Ne Hazırlanıyor

Seyitgazi "Kitap Okuma Şenliği"Ne Hazırlanıyor

Eskişehir’in Seyitgazi İlçe Kaymakamı Ertuğrul Avcı, ‘Kitap Kumbaram’ sloganı ile hazırladıkları ve ağırlıklı olarak öğrenciler olmak üzere toplumun bütün kesimlerini kapsamasını hedefledikleri 3 gün sürecek ‘Kitap Okulu Şenliği’ne hazırlandıklarını açıkladı.

27.12.2013 11:09

Eskişehir'in Seyitgazi İlçe Kaymakamı Ertuğrul Avcı, 'Kitap Kumbaram' sloganı ile hazırladıkları ve ağırlıklı olarak öğrenciler olmak üzere toplumun bütün kesimlerini kapsamasını hedefledikleri 3 gün sürecek 'Kitap Okulu Şenliği'ne hazırlandıklarını açıkladı.

Kaymakam Ertuğrul Avcı, 7-10 Ocak tarihleri arasında tarihi Seyit Battalgazi Külliyesi'nde düzenlemeyi planladıkları ve bu yıl ilk kez yapılacak şenlikte, ilçe halkına ve öğrencilere okuma alışkanlığı kazandırma ve okumayı sevdirmeyi amaçladıklarını belirtti. Bu vesile ile Seyit Battalgazi Külliyesi ve Seyitgazi'nin de tanıtımının da sağlanacağını anlatan Avcı, "Bu projeyi, "Kitap Kumbaram" sloganıyla hazırladık ve Seyitgazi ilçe merkezi ile bütün köylerindeki öğrencilerin, vatandaşların katılımını hedefledik. Hazırladığımız 3 bin adet kağıt kumbarayı, bütün öğrencilerimize, kamu kurum ve kuruluşlarındaki çalışanlara ve esnafımıza dağıttık. Şenlik gününe kadar herkes, kitap satın almak için imkanları ölçüsünde bu kumbaralara biriktirebildiği kadar para yığacak. Şenliğin yapılacağı tarihi Seyit Battalgazi Külliyesi'nde kitap stantları kurarak, ana okulundan lise düzeyine kadar yüzlerce kitabı anlaşma yaptığımız firmalar aracılığı ile sergileyeceğiz. Gerek öğrencilerimiz ve gerekse kamu görevlisi ve halktan vatandaşlar kumbaralarındaki paralarda piyasadan daha ucuz istediğini kitapları şenliğe katılıp buralardan satın alabilecekler. Almak istedikleri kitaplar için paraları yetmez ise dağıtacağımız kuponlarla biz de kendilerine katkı sağlayacağız" diye belirtti.

Seyitgazi İlçe Kaymakamı Ertuğrul Avcı, şenlikle ilgili afişler astıklarını, duyurular yaptıklarını da belirterek "Üç gün sürecek olan şenliklere çok geniş bir katılım olmasını bekliyoruz. Şenlikler kapsamında ayrıca semazen ve palyaço gösterisi, mesir macunu dağıtımı ve tiyatro etkinliklerimiz de olacak. Bu şenliğin, okuma alışkanlığı kazandırma ve okumayı sevdirmeyi amaçları dışında ilçemizin ve özellikle Seyit Battalgazi Külliyesi'nin tanıtımına da büyük katkısı olacağını düşünüyorum" dedi. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Seyitgazi 'Kitap Okuma Şenliği'Ne Hazırlanıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement