Sgk Başkanı Bağlı, Başkan Kutlu'yu Ziyaret Etti - Son Dakika
Yerel

Sgk Başkanı Bağlı, Başkan Kutlu'yu Ziyaret Etti

Sgk Başkanı Bağlı, Başkan Kutlu\'yu Ziyaret Etti

SGK Başkanı Mehmet Selim Bağlı, Adıyaman Belediye Başkanı F. Hüsrev Kutlu’yu ziyaret ederek uygulamada olan yapılandırmayla ilgili bilgi verdi.

03.10.2016 14:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

SGK Başkanı Mehmet Selim Bağlı, Adıyaman Belediye Başkanı F. Hüsrev Kutlu'yu ziyaret ederek uygulamada olan yapılandırmayla ilgili bilgi verdi.

Adıyaman Belediye Başkanı Fehmi Hüsrev Kutlu, kamu kuruluşlarına uygulamada olan yapılandırmayla ilgili bilgi vermek için Adıyaman gelen Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Başkanı Mehmet Selim Bağlı ile beraberindeki heyeti kabul etti.

Ziyarette bir konuşma yapan SGK Başkanı Bağlı, kendilerini kabul etmesinden dolayı Belediye Başkanı Fehmi Hüsrev Kutlu'ya teşekkür ederek, "Bugün buraya Sosyal Güvenlik Kurumunun alacaklarının yeniden yapılandırmasının tanıtım kampanyası için geldik. Özellikle sigorta borcu olan kurumların 31 Ekim 2016 tarihine kadar müracaatta bulunmalarını rica ediyoruz. Eğer kurumlarımız 31 Ekim tarihine kadar müracaat etmezlerse bu haktan yararlanamayacaklar. Bunun yanında gençlerimizin de Genel Sağlık Sigortası prim borçları bulunmakta, sık sık bu sıkıntı dile getiriliyor. Bu durumda olan gençlerimizin de 31 Ekim'e kadar kurumumuza müracaat etmeleri ve gerçekten borçları ödeyemeyecekleri kadar yüksekse bir Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına gidip, gelir testine girmelerini istiyoruz. Gelir testine girdikleri takdirde eğer asgari ücretin üçte birinin altında bir gelir elde ettikleri tespit edilirse şu ana kadar birikmiş bütün Genel Sağlık Sigortası borçları silinecek. Buna rağmen Genel Sağlık Sigortası borçları varsa bunların gecikme zammı ve faizlerini sileceğiz. Eğer bu uygulamamıza başvuruda bulunulursa sadece anaparayı 12 taksit halinde ödeyecekler ve bunun da ilk taksitini 28 Şubat 2017 tarihinde ödemeye başlayacaklar. Bu vesileyle bize bunları anlatma fırsatı veren başkanımıza çok teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Adıyaman Belediye Başkanı Fehmi Hüsrev Kutlu, "Bugün Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanı, değerli dostumuz Selim Bağlı belediyemizi ziyaret etti. SGK ile belediyemiz arasında olan alışverişten dolayı, belediyemizin SGK'ya borçları var. Kanun çıktı, Yönetmelik çıktı, Genelge yayınlandı, televizyonlarda ilan edildi ama kendileri de bir dost olarak bizleri ziyaret edip yapılandırmanın güzellikleri konusunda bilgiler verdiler. Bizi de bu yapılandırmaya müracaat etme konusunda ikna ettiler. Biz de inşallah hükümetimizin tanıdığı kolaylıklar ile borçlarımızı yapılandırma kapsamında ödemeyi planlıyoruz. Kendilerine ziyaretlerinden dolayı teşekkür ediyorum" dedi.

Ziyarette SGK Başkanı Mehmet Selim Bağlı'ya, SGK İl Müdürü Fuat Tekin ile İş Kur İl Müdürü Ramazan Tatar eşlik etti. SGK Başkanı Bağlı, Belediye Başkanı Kutlu'ya ziyaret anısına seramik tabak hediye etti. - ADIYAMAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Sgk Başkanı Bağlı, Başkan Kutlu'yu Ziyaret Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement