Siirt'teki Kadın Profili Raporu Açıklandı - Son Dakika
Yerel

Siirt'teki Kadın Profili Raporu Açıklandı

Siirt\'teki Kadın Profili Raporu Açıklandı

Siirt Belediyesi tarafından ’Kentteki Kadın Profili ve Kadına Yönelik Şiddet’ konulu araştırmada hazırlanan rapor açıklandı.

10.05.2015 15:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Siirt Belediyesi tarafından 'Kentteki Kadın Profili ve Kadına Yönelik Şiddet' konulu araştırmada hazırlanan rapor açıklandı.

Siirt Belediye Konferans Salonu'nda düzenlenen kadın kurulu toplantısında hazırlanan raporu açıklayan Siirt Belediyesi Eş Başkan Yardımcısı Elif Akgül Ateş, araştırma sonucu hazırladıkları raporun kadınlar açısından zorlu bir hayatın özeti olduğunu, kadın profili anketinin Siirt'teki kadınların yaşamsal sorunlarını tespit etme konusunda önemli bir çalışma olduğunun altını çizdi. Ateş, "Bu anketi hazırlamaktaki öncelikli hedefimiz, işsiz, göç eden ev kadınlarının ekonomik, sosyal, kültürel, siyasal alanlarda yaşadıkları her türlü sorunu açığa çıkarmak ve bunlara yönelik çözüm mekanizmaları geliştirmek, toplumsal bir duyarlılık oluşturmaya yönelik bir eylem planı hazırlamaktır" dedi.

Toplam 989 kadının katıldığını araştırmada, Siirt'te 18 yaş altında evlenme oranının yüzde 75,3'ünün istemleri dışında zorla evlendirildikleri, kadınların yüzde 16,8'lik kesiminin severek ya da kendi rızamla evlendirildiği, kadınların çocuk doğurma yaşlarının ise yüzde 2,2'si 10-14 yaş aralığında, yüzde 29'u 15-18 yaş aralığında, yüzde 37,1'i 19-25 yaş aralığında ve yüzde 5,4'ü 25 yaş aralığında olduğu ifade edildi. Ayrıca, kadınların en çok hangi harcamada zorlandıkları sorgulandığında; yüzde 20,4'ü kira, yüzde 28,4'ü gıda, yüzde 4,5'i sağlık, yüzde 7,5'i eğitim, yüzde 1,2'si giyim, yüzde 32,2'si elektrik, su vb faturalar, yüzde 2,1'i sosyal hayat, yüzde 0,4'ü kredi ödemeleri, yüzde 3,2'si bütün harcamalarda şeklinde cevap alındı. - SİİRT

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Siirt'teki Kadın Profili Raporu Açıklandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement