Siirt Valisi Aydın Köylerde İncelemelerde Bulundu - Son Dakika
Yerel

Siirt Valisi Aydın Köylerde İncelemelerde Bulundu

Siirt Valisi Aydın Köylerde İncelemelerde Bulundu

Siirt Valisi Ahmet Aydın, Şirvan ilçe merkezi ve köylerini ziyaret ederek, incelemelerde bulundu.

02.05.2014 15:25

Siirt Valisi Ahmet Aydın, Şirvan ilçe merkezi ve köylerini ziyaret ederek, incelemelerde bulundu.

Vali Aydın, beraberinde İl Jandarma komutanı Kurmay Albay Şenol Yeloğlu, İl Emniyet Müdürü Metin Özkan, Polis Meslek Yüksek Okulu Müdürü Sami Ekim, İl Müftüsü Faruk Arvas, İl Özel İdare Genel Sekreteri Recep Güldoğan ile birlikte Şirvan ilçesi ve ilçeye bağlı Nallıkaya, Kesmetaş, Oya, Kayahisar ve Çeltikyolu köylerini ziyaret etti. Şirvan Kaymakamı İbrahim Özdel, ilçe daire amirleri ve İl Genel Meclis üyesi Hasan Calık tarafından karşılanan Vali Ahmet Aydın, ilk olarak Şirvan Belediye Başkanlığı'nı ziyaret etti. Vali Aydın, mahalli idareler seçimlerinde Şirvan Belediye Başkanlığı'na seçilen Necat Cellek'i ziyaret ederek, hayırlı olsun dileğinde bulundu. Belediye girişinde belediye çalışanları ile birlikte Vali Aydın'ı karşılayan Cellek, ziyaretten duyduğu memnuniyeti belirterek, Şirvan'ın sosyal ve ekonomik olarak daha da gelişmesi için daha çok çalışacaklarını söyledi.

Tüm belediyelere eşit mesafede olduklarını ifade eden Vali Aydın, halkımıza hizmet konusunda geliştirilecek projelere bütçe imkanları dahilinde destek vereceklerini ifade etti.

Belediye ziyaretini tamamlayan Vali Aydın ve beraberindeki heyet, Nallıkaya köyü cami ve Kur'an kursu açılışına katıldı. Nallıkaya köylüleri ile civar köylerden de davetlilerin katıldığı açılışta Kur'an-ı Kerim tilaveti okundu. İlahi dinletisinin ardından, Kürtçe mevlit okundu. İl Müftüsü Faruk Arvas tarafından dua edildi.

Tüm vatandaşların Regaip Kandili'ni kutlayan Vali Aydın, "750 metre kare alan üzerinde iki kattan oluşan cami ve Kur'an kursu, Nallıkaya köylüleri ve kısmen devlet yardımları ile yapıldı. Camiler, birlik ve beraberliğimizin sembolleridir. Devlet olarak her zaman vatandaşlarımızın yanındayız. Bir ve beraberiz. Cami ve Kuran kursunun yapımında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Vali Aydın, Nallıkaya İlkokulu'nu ziyaret ettikten sonra, Oya ve Kayahisar köyünde vatandaşlarla bir araya geldi. Oya köyünde yeni yapımı tamamlanan taziye evinin açılışına katılan Vali Aydın, Kayahisar köyünde de yapımı devam eden cami inşaatını inceledi. Köy camisinin tamamlanması için köylülerin demir ve çimento talep etmesi üzerine, Vali Aydın, gerekli yardımların bütçe imkanları dahilinde yapılacağını bildirdi.

Oya İlkokulu'nu da ziyaret eden Vali Aydın, öğretmen ve öğrencilerle bir süre sohbet ederek, okul bahçesinin yeniden düzenlenmesi ve oyun sahasının yapılması için buranın yatırım programına alınacağını müjdeledi.

Kayahisar köyünde incelemelerinin ardından, Çeltikyolu köyünü ziyaret eden Vali Aydın, ilk olarak ihtiyaç sahibi 9 çocuklu hasta ve çalışamaz durumda bulunan İzzettin Alpboğa ailesini ziyaret etti. İlçe Kaymakamı İbrahim Özdel'den bilgi alan Vali Aydın, "23 yıl geçici köy korucusu olarak devletimize hizmet etmiş İzzettin kardeşimiz, 9 çocuklu hasta ve çalışamaz durumda ve mağdurdur. İlçe kaymakamlığımız rutin yardımları yapmakta ancak ailemizin temel ihtiyaçlarının karşılanması ve hasta kardeşimizin tedavisinin devam etmesi için 10 bin lira nakdi yarımda bulunuyoruz. Devlet olarak, her zaman fakir, fukaranın yanındayız" diye konuştu.

İhtiyaç sahibi İzzettin Alpboğa ise ziyaretten kendisini duygulandırdığını ifade ederek, ilgililere teşekkür etti.

Vali Aydın son olarak Çeltikyolu köyünü ziyaret ederek talepleri dinledi.

Vali Aydın ve beraberindekiler, ziyaret ve incelemelerin ardından kente döndü. - SİİRT

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Siirt Valisi Aydın Köylerde İncelemelerde Bulundu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement