Silifke'de Amatör Spor Haftası Etkinlikleri Başladı - Son Dakika
Yerel

Silifke'de Amatör Spor Haftası Etkinlikleri Başladı

Silifke\'de Amatör Spor Haftası Etkinlikleri Başladı

Mersin'in Silifke ilçesinde Amatör Spor Haftası Etkinlikleri çerçevesinde düzenli fiziksel aktivite alışkanlığının özendirilmesi amacı ile 30 Eylül-6 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek olan "Amatör Spor Haftası" çeşitli spor faaliyetiyle...

01.10.2013 11:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mersin'in Silifke ilçesinde Amatör Spor Haftası Etkinlikleri çerçevesinde düzenli fiziksel aktivite alışkanlığının özendirilmesi amacı ile 30 Eylül- 6 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek olan "Amatör Spor Haftası" çeşitli spor faaliyetiyle kutlanmaya başladı.

Atatürk Anıtında bir araya gelen kamu, kurum ve kuruluş temsilcileri, sporcu öğrenciler, sivil toplum kuruluşları, vatandaşlar ve beden eğitim öğretmenleri, sağlıklı yürüyüş etkinliğini gerçekleştirdi.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Hasan Hüseyin Artural, etkinlikler kapsamında bir hafta boyunca çeşitli spor faaliyetleri gerçekleştirileceğini, ayrıca 2013 sezonunda hafta boyunca yapılan spor müsabakalarında dereceye girenlere ödüllerinin verileceğini açıkladı.

Silifke Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü denetiminde faaliyet gösteren spor kulüplerinin "Amatör Spor Haftası" etkinliklerine duyarlı davranacaklarına inandığını belirten Artural, "Sağlıklı bir yaşamın olmazsa olmazlarından ilk sıraları düzenli egzersiz ve spor alırken bu altın kuralında ilk maddelerinden birisi yürüyüştür. Yürüyüş kan dolaşımını düzenler ve iyileştirir. Tüm vücutta damar tıkanıklığı riskini azaltır. Tansiyonu düzenler. Tüm kasları güçlendirerek zindelik kazandırır. Metabolizma hızını artırır. Kalp kasları dahi yürüyüşle güçlenir. Kalbin her bir atımda pompaladığı kan miktarını artırır. Bu nedenle istirahat halinde dahi nabız sayısı düşer. Kalpte yan damarların güçlenmesini sağlayarak tıkanmalarda dahi kriz riskini azaltır. Sindirim için faydalıdır. Yürüyüş bağırsak tembelliği, hazımsızlık gibi sorunlara çözüm sağlar. Gazların atılmasını sağlar. Sağlıklı bağırsaklar için yürüyüş çok önemlidir. Beyine giden oksijen miktarını artırarak zihinsel aktivitelerde performansı artırır. Akciğer kapasitesini artırır. Kandaki trigliserid ve kötü huylu kollestrol miktarını düşürür. İyi huylu kollestrol seviyesini artırır.

Bilinçli yapıldığında bel ve boyun ağrılarını hafifletir. Bel ve boyunda oluşan ağrıların çoğunun nedeni bel ve boyun kaslarının yeterince güçlü olmamasından kaynaklanır. Yürüyüş bu kasların güçlenmesini sağlar. Yürüyüş kemikleri sertleştirir. Uykusuzluğu azaltır. Yaşlanmayı geciktirir. Bunun için sürekli olarak sporu önem vermeli ve bu alışkanlığımızı geliştirmeliyiz. Bugün bizleri yalnız bırakmayan ve yürüyüşümüze katılan bütün gençlerimize, halkımıza ve protokol üyelerimize teşekkür ediyorum" dedi.

Atatürk Anıtında başlayan yürüyüş etkinliğine Silifke Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Hasan Hüseyin Artural, Silifke Belediye Başkanı Bayram Ali Öngel, Silifke Koop Başkanı Ünal Ünüvar, Silifke Sağlık Grup Başkanı Yüksel Eren, Beden Eğitimi Öğretmenleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Silifke'de Amatör Spor Haftası Etkinlikleri Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement