İş Adamı Sinanoğlu, Nusaybin'de Vatandaşları Dinledi - Son Dakika
Yerel

İş Adamı Sinanoğlu, Nusaybin'de Vatandaşları Dinledi

İş Adamı Sinanoğlu, Nusaybin\'de Vatandaşları Dinledi

AK Parti Mardin Büyükşehir Belediyesi Başkan aday adayı olan iş adamı Ali Sinanoğlu, Nusaybin'de vatandaşların sorunlarını dinledi.

31.10.2013 14:36  Güncelleme: 14:38

AK Parti Mardin Büyükşehir Belediyesi Başkan aday adayı olan iş adamı Ali Sinanoğlu, Nusaybin ilçesinde vatandaşların sorunlarını dinledi.

Belediye Başkanlığı seçimlerinde aday adaylarının ziyaretlerine alışkın olmadıklarını belirten vatandaşlar, ilk defa bir aday adayının kendilerini ziyaret edip, kaynaştığını söyledi. Vatandaşların sorunlarını dinledikten sonra Nusaybin AK Parti İlçe Teşkilatı'nı ziyaret eden Sinanoğlu, ilçe teşkilat mensuplarıyla bölge hakkında durum değerlendirmesi yaptı. Sinanoğlu, "Yıllardır illegal yapılandırmalar bölge halkına ve insanlarımıza gözyaşı döktürdü ve büyük acılar verdi. Vatandaşımız anlaşılmaya çalışılmamış veya kendini anlatmaya çalışırken anlaşılmak istenmemiş ötekileştirilmiştir. Bunu fırsat bilen karanlık dış mihraklar, kardeşi kardeşe kırdırmak suretiyle yıllarca devletin soğuk yüzünün yansımalarını bölgede hakim kılmayı başarmış, ülkemizin ekonomik, sosyal ve kültürel alanlarda hak ettiği yerde olmasını engellemiştir. AK Parti iktidarıyla birlikte devletin sıcak yüzü, sosyal devlet anlayışı bölgede kendini göstermeye başlamış, bu da doğal olarak vatandaşın devletine karşı bakış açısını değiştirmiştir. Ekonomik yapısıyla,stratejik konumu ve tarihi ve kültürel değerleriyle benzerine az rastlanan Nusaybin ilçemizi Irak'ın Felluca kenti gibi gösteren zihniyeti esefle karşılıyoruz. Biz kırsalda yaklaşık iki aydır kapı kapı, köy köy, mahalle mahalle dolaştık. Rabbime hamdü senalar olsun ki onların derdiyle dertlendik, duygularına tercüman olduk. Her ilçe ziyaretimiz öncesi provokasyon olacağı söylentileri çıkartılarak gitmememiz için senaryolar üretildi. Oysa her gittiğimiz yerde insanlarımız bize kapılarını ve gönüllerini açarak en güzel cevabı vermiştir. Her yerde sıcak karşılandık. Bölgemizin temel değerleri var. Bizim örf adetlerimizde kapısına düşman bile gelse bırakın taş atmayı misafire toz kondurmazlar, siyasi düşüncesi ne olursa olsun kapılarına gelene bir kahve ikram etmeden göndermezler bu da insanımızın asaletindendir" dedi.

Ziyaretlerde karşılaştıkları temel sorunların başında ilgisizliğin geldiğini ifade eden Sinanoğlu, "İnsanımız ilgi istiyor, şefkat istiyor, kırılan, incinen gönüllerinin onarılmasını istiyor. Bize görev verilirse bunu yapacak güce ve donanıma sahibiz" diye konuştu.

AK Parti İlçe Başkanı Osman Doğru ise Sinanoğlu'na bu samimi, cesur ve temiz niyetini, azimli çalışmalarını yakından takip ettiklerini söyleyerek, takdirle karşıladıkları dik duruşunu sürdürmesini isteyip başarılar diledi. - MARDİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel İş Adamı Sinanoğlu, Nusaybin'de Vatandaşları Dinledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement