Sinema Salonu İnşaatı Hızla Sürüyor - Son Dakika
Yerel

Sinema Salonu İnşaatı Hızla Sürüyor

Sinema Salonu İnşaatı Hızla Sürüyor

Diyarbakır'ın Çermik ilçesinde sinema salonu yapılması için hazırlanan projenin kabul edilmesinin ardından, salonunun inşaatı hızlandırıldı.

22.08.2014 00:55  Güncelleme: 08:18

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'nın hazırladığı ve Diyarbakır Valiliği Proje Koordinasyon Merkezi tarafından kabul edilen proje kapsamında Çermik ilçesi Kale Ortaokulu'nda düzenlemeye gidilerek sinema salonunda çalışmalar tüm hızıyla sürüyor.

Diyarbakır SODES Proje Koordinasyon Merkezi tarafından ön kabulü yapılan proje çerçevesinde, ilçemizin kültürel ve sanatsal faaliyetler yönünden eksik olan bir yönü de gideriliyor. Proje ile birlikte "maddi imkânları düşük insanların sosyal faaliyetleri yoktur" anlayışının yıkılması doğrultusunda yola çıkılarak, büyük-küçük herkesin sinema ile kavuşulmasının sağlanacağı belirtilirken, bununla birlikte Çermik'e yeni bir sosyal etkinliğin de gelmesi planlanıyor.

Söz konusu proje ile birlikte ilçede yaşayan bütün kesimler, her anlamda kendilerini bulabilecekleri bir mekâna kavuşacaklar. Kale Ortaokulu'nda yapımına başlanan sinema salonunda, paneller ve konferanslar da düzenlenebilecek. Kaymakam Mimar Sinan Batmaz, Kale Ortaokulu konferans salonunun tamamen yenilenmeye başlandığı proje ile birlikte salon 100 kişilik kapasiteye ulaşacağını belirterek sözlerine şöyle devam etti;

"Anfi şeklinde sabit koltuklardan oluşacak. Yine sahnenin arka tarafı, soyunma odaları yenilenecek. Sahnenin yeri ve seyirci bölümünün yerleri komple değişerek, laminat parke döşenecek. Duvarlar ses yalıtım sistemi ile birlikte sinema ses sistemi döşenecek. Sahneye dev ekran kurulacak ve çatı sistemi de yenilenecek. Salonun ışık almaması için ana kapı dışında mevcut bir bölüm olacak, aynı zamanda pencereler de tamamen kapatılacak."

Sinema gösterimi çocuklar ve yetişkinler için ayrı ayrı belirleneceği gibi, kapasite çerçevesinde aileler hep birlikte sinema izleme şansını elde edecek. İlçede birçok çocuğun ve yetişkin insanın sinemaya gitmemesi de bu konudaki büyük eksikliği gidermiş olacak.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Sinema Salonu İnşaatı Hızla Sürüyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement