Sinop Halk Eğitimi Merkezi ve Aso Müdürlüğünce İş Yeri Çalışanlarına Hijyen Eğitimi - Son Dakika
Yerel

Sinop Halk Eğitimi Merkezi ve Aso Müdürlüğünce İş Yeri Çalışanlarına Hijyen Eğitimi

Sinop Halk Eğitimi Merkezi ve Akşam Sanat Okulu (ASO) Müdürlüğünce iş yeri çalışanlarına hijyen eğitimi verileceği bildirildi.

18.11.2013 15:00

Sinop Halk Eğitimi Merkezi ve Akşam Sanat Okulu (ASO) Müdürlüğünce iş yeri çalışanlarına hijyen eğitimi verileceği bildirildi.

Kurumdan alınan bilgiye göre, iş yeri çalışanlarına, hijyen ilkelerine uyulmaması sebebiyle halk sağlığı açısından risk oluşturduğu bilinen virüslerin, bakterilerin, parazitlerin, mantarların ve diğer enfeksiyon etkenlerinin genel özelliklerini, bulaşma yollarını, hangi iş kolunda nasıl bulaşmalar olabileceğini veya halk sağlığının nasıl tehdit göreceğini, hastalık belirtilerini ve korunma yolları ile ilgili eğitimler verilecek.

Hijyen Eğitimi Yönetmeliği'nin 5. Maddesinde, "Hijyen Yönetmeliğinin kapsadığı iş yerlerinde, Genel Müdürlük (Halk Eğitimi Merkezleri) tarafından verilen belgeye sahip olmayan kişiler çalıştırılamaz. İş yeri sahipleri ve işletenleri, çalışanlarının hijyen eğitimi almasından ve belgeli olarak çalıştırılmasından birinci derecede sorumludur" denildiğini belirten yetkililer, hijyen eğitiminin süresinin 8 ders saati olduğunu, iş yerlerindeki personele eğitim verilmesini isteyen iş yeri sahiplerinin Sinop Merkez Halk Eğitimi Merkezi ve ASO Müdürlüğü'ne başvurmaları gerektiğini belirtti. - Sinop

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Sinop Halk Eğitimi Merkezi ve Aso Müdürlüğünce İş Yeri Çalışanlarına Hijyen Eğitimi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement