Sıra Veda Partisine Geldi - Son Dakika
Yerel

Sıra Veda Partisine Geldi

Keçiören Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü’ne bağlı Emekliler Platformu’nun Ankara Üniversitesi Sosyal Hizmetler Bölümü 3. sınıf staj öğrencileri ve emeklilerin katılımı ile yaptığı grup çalışması veda partisi ile sona erdi.

13.05.2016 10:49

Keçiören Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü'ne bağlı Emekliler Platformu'nun Ankara Üniversitesi Sosyal Hizmetler Bölümü 3. sınıf staj öğrencileri ve emeklilerin katılımı ile yaptığı grup çalışması veda partisi ile sona erdi.

"Her emekli bir hayat pınarıdır" sloganından hareketle birim psikologu Burcu Kavlak tarafından Mart ayında başlayan ve iki aylık bir süreyi kapsayacak şekilde yapılan çalışma emeklilerin sosyalleşmesine katkı sağlarken, nesiller arası da köprü görevini üstlendi. Birlikte filmler izlenip yorumlar yapılırken, ayrıca gülümsemenin insanlar üzerindeki pozitif etkisi, adalet ve merhamet kavramı, girişimcilik, paylaşma ve yardımlaşmanın önemi, aile bağlarının Türk toplumundaki yeri, önyargı gibi farklı konular görsellerle birlikte değerlendirildi. Son oturumda geleceğin sosyal çalışmacıları kendi mesleklerini tanıtan bir sunum hazırlayarak, emeklilere bilgi verdiler. Pasta kesimi ve çekilen hatıra fotoğraflarıyla grup çalışması sona ererken, emeklilerin zihinlerinde güzel bir hatıra bırakıldı.

Emeklilerin bilgi birikimlerini ve hayat tecrübelerini aktarabilecekleri, birbirleriyle ve genç kuşaklarla görüş alışverişinde bulunabilecekleri bir ortam oluşturma amacını taşıyan çalışmanın emeklilerden gelen yoğun talep üzerine birim psikologu tarafından ilerleyen zamanlarda farklı emekli grupları ile tekrarlanması planlanıyor. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Sıra Veda Partisine Geldi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement