Şırnak Polisi Bayramda Vatandaşları Yalnız Bırakmadı - Son Dakika
Yerel

Şırnak Polisi Bayramda Vatandaşları Yalnız Bırakmadı

Şırnak Polisi Bayramda Vatandaşları Yalnız Bırakmadı

Şırnak İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü personeli, Kurban Bayramı boyunca çeşitli etkinliklerle vatandaşlar bir arada oldu.

18.10.2013 11:44

Şırnak İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü personeli, Kurban Bayramı boyunca çeşitli etkinliklerle vatandaşlar bir arada oldu.

Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü personellerinin kesmiş oldukları kurbanlıkların ardından Şırnak İl Emniyet Müdürü Avni Usta denetiminde 500 aileye kurban eti dağıtımı yapıldı. Polisler, sürekli sokak olayları ile gündeme gelen Ömer Kabak Meydanı'nda yaklaşık bin kişiye ekmek arası kavurma ikram etti.

Şırnak İl Emniyet Müdür Yardımcısı Zeki Güven, birlik, beraberlik ve kardeşlik ruhunun pekiştirmesini çok önemsediklerini belirti. Etkinliğe tüm Şırnaklıların rağbet gösterdiğini de ifade eden Güven, "Bugün Ömer Kabak Meydanı'nda Şırnak İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Şube Müdürlüğü olarak gelenekselleşen kurban eti ve kurban kavurması dağıtımı faaliyeti gerçekleştirdik. Bu türlü faaliyetleri, Birlik, beraberlik, kardeşlik ve dayanışma ruhunun pekiştirmesi adına çok etkili ve önemli görüyoruz. Sağ olsun bu etkinliğe katılan hem esnafımız hem çocuklarımız hem mahalle halkından büyük teveccüh gördük" dedi.

"HUZURUN BARIŞIN EGEMEN OLDUĞU BİR TOPLUM ARZULUYORUZ"

Çevre esnafından Mehmet Aşan adlı vatandaş, bayramların huzur, barış ve mutluluk getirmesini, bölgede geçmişte yaşanan sıkıntıların geride kalması gerektiğini belirtti. Huzurun barışın egemen olduğu herkesin AŞ iş ve ekmeğine sahip olduğu, kimsenin perişan olmadığı geçmiş dönemlerdeki sıkıntıların bir daha tekrarlanmasını istemediğini kaydeden Aşan, "Allah, bu ülke için taş üstüne taş koyanın yardımcısı olsun" diye konuştu.

Emekli eğitimcilerden ihsan Eren ise, aklın yolunun bir olduğunu kimsesiz sokak çocuklar ile kendilerinin ilgilenmemesi durumunda onlarla başkalarının ilgileneceğini dile getirdi. Eren, "Bir kitapta okumuştum. Filozofların eğitmediği bir toplumu şarlatan insanlar yönlendirir. Bu şarlatanlar bu toplumun başına geçip bunları sömürmek için yönlendirirler. Bu nedenle diyorum ki Şırnak eğitimden gerekli nasibini almamış bunun en büyük sebebi de anadilde eğitimin olmamasıdır" şeklinde konuştu.

"ÇÖZÜM SÜRECİNİ ŞIRNAKLILAR DESTEKLİYOR"

Çözüm sürecini bütün Şırnaklıların desteklediğini ifade eden Hilmi Yayık adlı vatandaş da, "Bu sosyal faaliyetleri için öncelikle teşekkür ediyoruz. Özellikle bu sokak çocuklarının rehabilite edilmesi için bu çalışmaların devamını diliyoruz. Çok olumlu buluyoruz. Çözüm sürecinin bütün Şırnak halkı da destekliyor. İnşallah bu mecrada yürür. Bu bir süreçtir olumlu buluyorum. Dünyanın her yerinde değişik çıkar grupları olur. Özellikle çocuklar için Suça ittirilmiş çocuklar olabilir. Bunların eğitilmesi gerekir. Rehabilite edilmesi gerekir. En küçük suçlardan başlaması en doğru adımdır. Çocuklardan başlaması, çünkü bunlar yarın daha büyük suçlar işleyebilirler" ifadelerini kullandı. - ŞIRNAK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Şırnak Polisi Bayramda Vatandaşları Yalnız Bırakmadı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement