Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde, ilçenin en iyi üzümü olarak bilinen şire üzümünden bulamaç, bastık, sucuk, kesme yapan vatandaşlar kış hazırlığı yapıyor.
İlçede sonbahar mevsiminin başlamasıyla birlikte bağlardan toplanan şire üzümünü eve getirilip birçok işlemden geçiren vatandaşlar, bulamaçtan pestil, sucuk, kesme yapılıyor.
Eve getirilen üzümler çuvallara koyulup daha sonra suyu sıkılan üzüm suyu büyük kazanlarda kaynatılarak bulamaç yapılıyor. 2-3 saat kaynatılan şire üzümüne un ve çeşitli maddeler konularak bulamaç haline getiriliyor.
Yapılan bulamaçlardan sucuk, pestil, kesme yapılıyor. Hazır olan bulamaç çarşaflara sürüp kurumaya bırakıyor.
Karpuzcu Köyü'nde bulamaç hazırlayan İbrahim Bilgiseven, "Bağda topladığımız üzümleri eve getiriyoruz. Bir torbaya koyup basıyoruz. Şiresini çıkarıyoruz, süzüyoruz, kaynatıyoruz. Gece 2-3'te kalkıp bulamaç hazırlıyoruz. Şire üzüm suyunu kazana koyup ateşe veriyoruz. 2-3 saat kaynatıyoruz. Sonra bulamaç meydana geliyor. Bulamaçı çarşaflara serip pestil için seriyoruz" açıklamasını yaptı. - ŞANLIURFA
Son Dakika › Yerel › Siverek'te Bulamaç Zamanı Başladı - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?