Sivil Savunma Günü ve Deprem Haftası Etkinliği - Son Dakika
Yerel

Sivil Savunma Günü ve Deprem Haftası Etkinliği

Sivil Savunma Günü ve Deprem Haftası Etkinliği

Van'da "Sivil Savunma Günü" ve "Deprem Haftası" etkinliği gerçekleştirildi.

06.03.2014 16:30

Van Merkez Hüsrevpaşa Ortaokulunda,  "Sivil Savunma Günü" ve "Deprem Haftası" dolayısıyla etkinlik düzenlendi.

AFAD Eğitim ve Halkla İlişkiler Birim Amiri Erdal Kan, gazetecilere yaptığı açıklamada, AFAD ekiplerinin, tüm sınıflarda deprem ile ilgili bilgilendirme çalışması yaptığını söyledi.

Etkinlikte öğrencilere, deprem öncesi, deprem anı ve deprem sonrası bilinmesi ve yapılması gerekenlerin anlatıldığını belirten Kan, kentin birinci derece deprem bölgesinde yer aldığına dikkat çekerek yerleşim bölgelerinin titizlikle belirlenmesi gerektiğini ifade etti.

Her yıl 1-7 Mart tarihleri arasında "Deprem Haftası"nın kutlandığını vurgulayan Kan, şöyle konuştu:

"Deprem felaketini yaşamış bir il olarak, topluma deprem bilincinin kazandırılması amacıyla bu tatbikatları ve eğitimleri veriyoruz. Biliyorsunuz ilimiz iki büyük deprem geçirdi. Bizler de buna hazırlıklı olmak için AFAD olarak ilimizdeki okullara ulaşmaya çalışıyoruz. Hafta dolayısıyla günde iki okula gidiyoruz. Bu da yaklaşık olarak 15-20 bin öğrenciye tekabül ediyor. Amacımız öğrencilerimize depremden önce, deprem sırasında ve depremden sonra neler yapılması gerektiğini öğreterek, onları bilinçli birer birey haline getirmektir. Bunun dışında Milli Eğitim Müdürlüğü vasıtasıyla okullara gidiyoruz, Bazen özel sivil toplum kuruluşlarına ve üniversite öğrencilerinin bünyesinde oluşturulan arama kurtarma topluluklarına eğitim veriyoruz."

Van Hüsrevpaşa Ortaokulu Müdürü Naci Aslan ise öğrencilere deprem bilincinin kazandırılması amacıyla yapılan çalışmadan dolayı AFAD ekiplerine teşekkür etti.

Program deprem videosunun sunumu ve tatbikatla sona erdi. - Van

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Sivil Savunma Günü ve Deprem Haftası Etkinliği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement