Adana Sokak Hayvanları Besleme Etkinliği yetkilisi ve DOHAYKO Büyükşehir Barınak Denetim Sorumlusu Metin Yıldırım, sokaklarda kaderlerine terk edilen ve ölümle pençeleşen köpek, kedi ve diğer hayvanların beslenmesi için DOHAYKO gönüllüleri tarafından "İMECE" etkinliğinin başlatıldığını kaydetti.
Yıldırım, "İMECE" etkinliğinin haftanın 4 günü (pazartesi, salı, perşembe, cuma günleri) saat 17.00 de başlayarak, toplam 3.5 saat sürdüğünü açıkladı.
Adana gönüllülerinin İMECE hareketinin yaygınlaşması için yoğun çaba gösterdiğini belirten Metin Yıldırım, "Sokaklarda yaşayan ve açlıkla, susuzlukla yaşama tutunmaya çalışan bu canlar için yaratılmaya çalışılan İMECE misyonunda toplumun katkısının önemi çok büyüktür. Sorumluluk sahibi tüm hayvansever dostlarımızı İMECE hareketi içerisinde olmaya davet ediyoruz" dedi.
İMECE'nin, bir topluluğun ya da grubun gönüllü olarak ve elbirliği içerisinde yararlı faaliyetlerde bulunması anlamına geldiğini kaydeden Mithat Yıldırım, "Adana'da yaşayan tüm hayvansever dostlarımızı bu etkinliğe katılarak sokakta yaşayan dostlarımıza destek olmaya davet ediyoruz. Bu etkinlik çerçevesinde tüm hayvanseverlerin İMECE hareketine destek olması için biz gönüllülere sokak hayvanlarımıza dağıtılması için kuru mama ve su kabı desteğinde bulunması bir ihtiyaçtır. Adana'nın değişik bölgelerinde on binlerce bakıma muhtaç sokak hayvanı yaşamaktadır" diye konuştu.
KISIRLAŞTIR VE AİT OLDUĞU YERE BIRAK
Mithat Yıldırım, sokak köpeklerinin kontrolsüzce üremeleri sonucunda sayılarının fazla oluşu, özellikle büyük metropoller başta olmak üzere Türkiye'nin birçok kentinde son yüzyılda artarak hissedilen bir sorun olduğunun altını çizerek "Yıllardır yerel yönetimler bu sorunla başa çıkmak için zehirleme, öldürme, barınaklara kapatma, tecrit ederek açlıktan ölüme mahkum etme gibi yöntemler uygulamışlardır. Bu yöntemlerin hiçbirinin başarılı olmadığı sokak hayvanı sayısının her geçen gün artması ve çoğalmasından bellidir" şeklinde konuştu.
Kısırlaştırma, aşılama ve köpeklerin üremesinin engellenmesi gerekliliğinin önemini anlatan, "Kısırlaştır ve Ait Olduğu Yere Bırak" felsefesinin mutlaka eğitim kampanyaları eşliğinde uygulamaya konması gerekliliğine değinen Yıldırım, "Sokaklarda yaşama savaşı veren bu can dostlarımız için kapımızın önüne bir kap artık yemek bir kap su mutlaka koyalım. Ayrıca, Büyükşehir Belediyesinin de desteği ile sürdürdüğümüz İMECE etkinliğimize kuru mama ve su kabı ile destek vermeyi unutmayalım. Sokaklarda ki bu hayvanlar için beslemeye katılımınız veya mama desteğiniz için bize DOHAYKO vasıtası ile veya 153' ü de arayarak ulaşabilirsiniz" diye konuştu. - ADANA
Son Dakika › Yerel › Sokak Hayvanları İçin Anlamlı Proje - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?