Söke'de Taşımalı Eğitim Sorunu - Son Dakika
Yerel

Söke'de Taşımalı Eğitim Sorunu

Söke ilçesinde taşımalı eğitim kapsamına dahil edilmeyen bazı yerleşim yerlerindeki lise öğrencilerinin, ailelerinin yol parasını ödeyemedikleri için okullarını bırakmak zorunda kaldığı iddia edildi.

06.12.2012 17:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Söke ilçesinde taşımalı eğitim kapsamına dahil edilmeyen bazı yerleşim yerlerindeki lise öğrencilerinin, ailelerinin yol parasını ödeyemedikleri için okullarını bırakmak zorunda kaldığı iddia edildi.

Aydın İl Genel Meclisi Üyesi Kazım Er, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Söke'ye bağlı Atburgazı, Güllübahçe, Sarıkemer beldelerinde taşımalı eğitim kapsamı içine alınmayan lise öğrencilerinin okullarını bırakmak zorunda kaldığını iddia ederek konuyu Aydın İl Genel Meclisi'ne taşıyacağını söyledi.

Er, "Söke'de taşımalı eğitimin genişletilmemesi okul bıraktırıyor" dedi.

Atburgazı beldesinde yaşayan öğrenci velisi Orhan Karayel de yaptığı açıklamada, Söke Endüstri Meslek Lisesi'nde ikinci sınıfında okuyan oğlu Mehmet Ali Şiar Karayel'i yol parasını karşılayamadığı için okuldan almak zorunda kaldığını belirterek yetkililerden yardım istedi.

Söke Kaymakamı Mehmet Demirezer, ilköğretimde taşımanın sorunsuz devam ettiğini, ancak liselerdeki taşıma sisteminin henüz oturmadığını ve sıkıntıların yaşandığını belirtti.

Demirezer, şöyle konuştu:

"Öğrenci taşıması büyük paralar tutuyor. Liselilerin taşınmasıyla ilgili MEB Destekleme Genel Müdürlüğü yayınladığı genelgede, günlük mutat taşıması olan yerleşim yerlerindeki öğrencilerin taşıma kapsamı dışında bıraktı. Burada günlük mutat taşımadan belediyelerin ve köy muhtarlıklarının taşıma yapmasını kastettiğini düşünüyorum. Bağarası, Sarıkemer, Sazlı gibi yerlerdeki öğrenciler taşıma kapsamı dışında kaldı. Buralarda özel araçların çalıştığı hatlar 'mutat hat' olarak kabul edilmesinden kaynaklandı. Bu durumun düzeltilmesi gerekiyor. Biz geliş-gidiş yol ücretini ödeyemediği için hiçbir öğrencinin okulu bırakmasını istemeyiz. Gerçekten imkanı olmayan öğrenciye para veririz. Bu nedenle öğrenci okulunu bırakmasın. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na başvursunlar."

Muhabir: Muzaffer Yavaşoğlu/ Suat Deniz

Yayıncı: Ramazan Ercan - AYDIN

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Söke'de Taşımalı Eğitim Sorunu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement