Söke'de Yöresel Yemek Yarışması Renkli Görüntülere Sahne Oldu - Son Dakika
Yerel

Söke'de Yöresel Yemek Yarışması Renkli Görüntülere Sahne Oldu

Söke\'de Yöresel Yemek Yarışması Renkli Görüntülere Sahne Oldu

Söke'nin gastronomi mirasının önemli lezzetleri Kulak Çorbası, Çalkama, Şevketi Bostan ve Kulak Tatlısı yarıştı. Yarışma, Söke Tarih Araştırmaları ve Kültür Değerlerini Koruma Derneği'nin projesi, Söke Belediyesi ve ilgili kurumların katkıları ile gerçekleştirildi.

11.05.2024 18:08  Güncelleme: 18:10

Söke'nin gastronomi mirasının önemli lezzetleri Kulak Çorbası, Çalkama, Şevketi Bostan ve Kulak Tatlısı yarıştı.

Yarışma; Söke Tarih Araştırmaları ve Kültür Değerlerini Koruma Derneği'nin projesi, Söke Belediyesi ve ilgili kurumların katkıları ile gerçekleştirildi.

Etkinliğe Söke Belediye Başkanı Dr. Mustafa İberya Arıkan, Söke İlçe Milli Eğitim Müdürü Şerafettin Yapıcı, belediye meclis üyeleri başta olmak üzere çok sayıda davetli ve Sökeliler katıldı. Söke Belediyesi kuruluşu LİMA Restoran'da yapılan, ünlü gurme ve akademisyenlerin jüri üyesi olarak yer aldığı yarışma renkli görüntülere sahne oldu.

Söke Tarih Araştırmaları ve Kültür Değerlerini Koruma Derneği adına konuşma yapan Yönetim Kurulu Üyesi Ayhan Türk, yöresel yemekler yarışmasına katkıda bulunan herkese çok teşekkür etti.

Söke Belediye Başkanı Dr. Mustafa İberya Arıkan konuşmasında, "Biliyoruz ki yemek sadece karın doyurmanın ötesinde; bir kültürün, bir toplumun ve hatta bir ailenin birleştirici gücüdür. Özellikle Türk Kültüründe önemli yeri vardır. Söke Belediyesi olarak; Söke'mizin gastronomi kültürüne sahip çıkmak, ilçemizin bu alanda tanıtımına katkı sağlamak amacıyla ortaya konulan projenin bir bileşeni olmaktan oldukça mutluyuz. Doğa, tarih ve kültürün harmanladığı bu güzel topraklar üzerinde; ülke geneli ve hatta dünyaya tanıtacağımız önemli değerlerimiz var. Bu değerlerden en önemli ve dikkat çekici bir parçasının da elbette yemeklerimiz ve tarımsal gıda ürünlerimiz olduğunu düşünüyorum. Bu yıl ilkini gerçekleştirdiğimiz 'Yöresel Yemek Yarışması'nın, önümüzdeki yıllarda daha da büyüyerek, gıda festivaline dönüşmesini arzu ediyorum. Bugün deneyimlerini ve uzmanlıklarını paylaşmak için burada bulunan, birbirinden değerli ve kendi alanlarında önde gelen isimlerden oluşan jüri üyelerimize; Etkinliğin gerçekleşmesinde emek harcayan, tüm planlamaları yapan yarışmanın düzenleme komitesine ve yarışmaya destek veren tüm kurum ve kuruluşlara; becerileriyle ve tutkularıyla bu yarışmaya katılan yarışmacılarımıza teşekkür ediyorum" ifadelerine yer verdi.

Konuşmaların ardından Söke Tarih Araştırmaları ve Kültür Değerleri Koruma Derneği'ne öncülüklerinden dolayı, Başkan Arıkan tarafından plaketleri verildi.

Etkinlikte açılan stantlarda Söke'nin coğrafi işaretli ürünlerinden tatlı maya ekmeği, Söke pidesinin yanı sıra yaprak sarması ve değişik ürünler katılımcılara ikram edildi.

Yapılan yarışmada yarışan lezzetlerde Kulak Çorbası'nda birinci Ayşen Savaşır, ikinci Nilgün Çandır, üçüncü Tülay Aydoğan; Çalkama'da birinci Dilek Savaşır, ikinci Filiz Uludağ, üçüncü Bihter İncekarael; Şefketi Bostan'da birinci Muradiye Eser, ikinci Fatma Varol, üçüncü Oya Pullukcu; Kulak Tatlısı'nda birinci Değer Kiryar, ikinci Seyhan Karakaş ve üçüncü Hatice Batık olurken dereceye giren yarışmacılara ödülleri takdim edildi. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Söke'de Yöresel Yemek Yarışması Renkli Görüntülere Sahne Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement