Soma'da Yeni Fen Lisesi Çalışmaları - Son Dakika
Yerel

Soma'da Yeni Fen Lisesi Çalışmaları

Soma\'da Yeni Fen Lisesi Çalışmaları

Soma Anadolu Öğretmen Lisesi içersinde eğitim öğretimini sürdüren fen lisesine yeni bina kazandırmak için protokol yemekli bir organizasyonda bir araya geldi.

23.10.2012 13:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Soma Anadolu Öğretmen Lisesi içersinde eğitim öğretimini sürdüren fen lisesine yeni bina kazandırmak için protokol yemekli bir organizasyonda bir araya geldi.

SEAŞ Sosyal Tesislerinde düzenlenen toplantıya Kaymakam Abdülkadir Karataş'ın yanı sıra Belediye Başkanı Hasan Ergene, ELİ Müessese Müdürü Hakkı Duran, SEAŞ Genel Müdürü Nuri Şerifoğlu, Kamu kurum ve kuruluş amirleri katıldı. Yemekte konuşulan Kaymakam Abdulkadir Karataş, "G Noktası olarak geçen yer toplam olarak 24 bin metrekarelik alan. Burasının fen lisesi olması için istediğimizde ELİ Müessese Müdürü Hakkı Duran ve SEAŞ Genel Müdürü Nuri Şerifoğlu bizim bu talebimizi olumlu karşılayarak genel müdürlüklerine yazılarını yazdılar. ELİ'den onay alınmak üzere. Bundan sonra ise SEAŞ Genel Müdürlüğüne ait olan diğer yerinde tahsisi yapılacak. Buraların çok kıymetli yerler olmasına, yok kenarlarında güzel bir yer olmasına rağmen sadece eğitim adına burayı bizlere tahsis ediyorlar. Ben bu noktada emeği geçenlere çok teşekkür ediyorum. G noktasına okul yapılması için Milli Eğitim Bakanlığına tahsis edilecek. SEAŞ'ın olan bu 10 dönümlük yerin istimlak edilmek sureti ile almak istiyorduk. Devlet kurumları arasında bu tür satışlar olabiliyor. Ancak SEAŞ Genel Müdürlüğünün bize yaptığı teklife göre şuan içinde bulunduğumuz SEAŞ sitesini de kapsayan 195 dönüm içerisinde bizim 2 bin 300 metrekarelik maliye hazinesine ait yerimiz var. Yaptığımız istişareler ile buradaki yer ile G noktasında bulunan 10 dekarlık tapuda tarla olarak görünen alanın takas olabileceği konusunda kanaat oluştu. İkisinin fiyatlarını eşit hale getirip takas yapabileceğiz. Bu şekilde bu işi çözmek istiyoruz. Buradaki 13 bin 890 metrekarelik alan ELİ'nin, 10 bin 349 metrekarelik alan ise SEAŞ'a ait bulunuyor. Burada ise 6300 metrekarelik alan ise şahısa ait. Fen lisesi için yer tahsis aşaması devam ediyor. Bu çalışmaları da hep beraber yakından takip ediyoruz. " dedi. Kaymakam Abdulkadir Karataş, SEAŞ Genel Müdürü Nuri Şerifoğlu'ndan yeri Allah'ın emri ile istedi. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Soma'da Yeni Fen Lisesi Çalışmaları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement