Soma'daki Okulların Sıraları Endüstri Meslek Lisesi'nden - Son Dakika
Yerel

Soma'daki Okulların Sıraları Endüstri Meslek Lisesi'nden

Soma\'daki Okulların Sıraları Endüstri Meslek Lisesi\'nden

Soma Kaymakamı Abdülkadir Karataş, Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi'ni ziyaret ederek incelemede bulundu.

30.11.2012 11:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Soma Kaymakamı Abdülkadir Karataş, Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi'ni ziyaret ederek incelemede bulundu. Karataş, okulun adeta fabrika gibi çalışarak ilçedeki tüm okulların sıra, masaları ile kendi korkuluklarını yaptığını söyledi.

Kaymakam Abdülkadir Karataş, İlçe Milli Eğitim Müdürü Tahsin Altunsoy ile birlikte okuldaki incelemelerini gerçekleştirdi. Soma Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi'nin eskiden düzensiz, şimdi ise tek eksiğinin atölye olduğunu ifade eden Karataş, "Müdürümüzün buraya gelmesi ile birlikte okulumuz büyük bir gelişme kaydetti. Soma'nın tüm okullarında bulunan sıralar alınarak burada elden geçiriliyor ve yepyeni bir şekilde okullara geri gönderiliyor. Bir sıra ve masanın maliyeti 180 TL civarında, bu bize ücretsiz olarak geri dönüyor. Öğrencilerimiz tarafından vernikleri de yapılıyor. Bu sayede hem öğrencilerimiz bir şeyler öğreniyor, hem de okullarımıza katkı sağlanmış oluyor. Ayrıca okulun kendi ihata duvarlarının korkulukları da yine okul öğrencileri tarafından yapılıyor. En kısa zaman da okulun atölyesini yapacağız" dedi.

Okul Müdürü Recep Demirdöğen ise, öğrenciler tarafından 300 metrelik korkuluğun tamamlandığını ve geri kalan 600 metrelik alan için ise çalışmaların devam ettiğini belirtti.

Öğrencilerin çalışmalarını da inceleyen Karataş ve beraberindekiler, daha sonra atölyenin yapılacağı yeri gezdiler. Karataş, "Atölyemiz şimdiye kadar başlamış olacaktı. Fakat projesinin çizimi yeniden yapıldığı için uzun sürdü. İki ay proje bekledik, şimdi hazır. İhaleye çıkmaya hazırlanıyoruz. Bin 200 metrekare büyüklüğündeki atölyede öğrenciler, çalışmalarını kapalı alan içinde tamamlayacak" diye konuştu.

Bu arada, öğretmenler ise ziyarete gelen Karataş'tan okul için bir halı saha istedi. Karataş, "Müdürüme güvenim tam. Ne gerekiyorsa yapın" talimatı verdi. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Soma'daki Okulların Sıraları Endüstri Meslek Lisesi'nden - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement