Sorgun İlçesi Su Sıkıntısı Çekmeyecek - Son Dakika
Yerel

Sorgun İlçesi Su Sıkıntısı Çekmeyecek

Sorgun İlçesi Su Sıkıntısı Çekmeyecek

Yozgat'ın Sorgun İlçe Belediye Başkanı Ahmet Şimşek, geçtiğimiz yıllarda yaşanan su sıkıntısının bu yıl yaşanmayacağını söyledi.bazı mahallelerimize su verilemiyordu.

09.08.2012 18:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yozgat'ın Sorgun İlçe Belediye Başkanı Ahmet Şimşek, geçtiğimiz yıllarda yaşanan su sıkıntısının bu yıl yaşanmayacağını söyledi.

Sorgun Belediye Başkanı Ahmet Şimşek, özellikle ilçenin yüksek kesimlerinde ve kenar mahallelerde yaz aylarında oldukça fazla su sıkıntısının yaşandığını belirterek, "Geçen yıla kadar

bazı mahallelerimize su verilemiyordu. Bu yıl aldığımız önlemlerle birlikte bu sorunu ortadan kaldırdık. Belediye olarak su ihtiyacını karşılayan şebekenin alt yapısının çok eski ve yetersiz olması nedeniyle alt yapı çalışmalarını tekrar elden geçirerek daha düzenli hale getirdik" dedi.

Yozgat'ın en büyük ilçesinin Sorgun olduğunu dile getiren Şimşek, "Sorgun Yozgat'ın en hızlı büyüyen ve en hızlı gelişen ilçesidir. İlçe nüfusumuz 51 bin iken, yaz aylarında ilçe dışında yaşayan gurbetçilerimizde gelmesiyle birlikte bu sayı 90 bine kadar ulaşabiliyor. Tabi bu nüfus artışının yanı sıra su ihtiyacı da artış gösteriyor. Su ihtiyacını karşılayan şebeke yetersiz kalıyor. Bazen de her ilçede olduğu gibi su arızaları meydana geliyor. Bunlara ilaveten yaz aylarında bazı vatandaşların bahçelerini şebeke suyu ile sulamaları da su sıkıntısını artırıyordu. Orta Çayır mevkiinde geçen yıl açtığımız kuyu bu yaz aylarında su sıkıntısını ortadan kaldırdı diyebiliriz. Ancak bu sıkıntıların tamamen ortadan kaldırılması için çalışmalarımız sürüyor" diye konuştu. - YOZGAT

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Sorgun İlçesi Su Sıkıntısı Çekmeyecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement