Sosyal Güvenlik Haftası - Son Dakika
Yerel

Sosyal Güvenlik Haftası

SGK Ankara İl Müdürlüğü, "Sosyal Güvenlik Haftası" etkinlikleri çerçevesinde en fazla sigorta primi ödeyen, engelli ve kadın çalıştıran işverenlere plaket verdi.

17.05.2011 12:41

SGK Ankara İl Müdürlüğü, "Sosyal Güvenlik Haftası" etkinlikleri çerçevesinde en fazla sigorta primi ödeyen, engelli ve kadın çalıştıran işverenlere plaket verdi.

SGK Eğitim Tesislerinde düzenlenen törende konuşan, Ankara Vali Yardımcısı Şentürk Uzun, en fazla prim ödeyen, kadın ve engelli istihdamına katkı sağlayan işyerlerine bu tutumlarından dolayı teşekkür etti.

SGK'nın etkin, adil ve sürekli bir sosyal güvenlik sistemini oluşturduğunu belirten Uzun, Ankara'nın 117 bin işvereni ve çalışanlarıyla Türkiye'de önemli bir yere sahip olduğunu kaydetti. Uzun, plaket alan işyerlerinin herkes tarafından örnek alınması gerektiğini dile getirdi.

Ankara İl Müdürü Ali Pekten de il müdürlüğü olarak örgütlenme ve ortak bir kurum kültürü oluşturma yönünde önemli mesafeler aldıklarını, Ankara'nın tüm ilçelerindeki vatandaşların ayağına hizmet götürmek için çalıştıklarını söyledi.

Ankara'da en son Haymana'da sosyal güvenlik merkezini faaliyete geçirdiklerini belirten Pekten, yakın süre içinde Akyurt, Yenimahalle, Mamak, Keçiören ve Çankaya ilçelerindeki vatandaşların da artık yerinde sosyal güvenlik hizmeti almaya başlayacaklarını bildirdi.

Amaçlarının, vatandaşların taleplerini etkin ve verimli bir şekilde yakından karşılamak olduğunu ifade eden Pekten, e-devlet uygulamalarından azami şekilde faydalanarak hizmet kalitesini artırmaya çalıştıklarını kaydetti.

Sosyal güvenlik sistemi ile iftihar edecek bir ülkede yaşamanın herkesin ortak paydası ve hayali olduğunu dile getiren Pekten, "Mutlu ve güvenli bir gelecek ortamı oluşturulmasında başta işverenlerimiz olmak üzere bütün vatandaşlarımızdan kayıt dışı istihdam konusunda hassasiyet bekliyoruz" dedi. Pekten, kayıtlı istihdam arttıkça kurum kaynaklarının da artacağını, sosyal güvenlik sistemindeki aktüeryal dengenin sağlanmasına paralel olarak sunulan hizmetlerin de kalitesinin yükseleceğini ifade etti.

Ankara'da 117 bin işverenin işçi statüsünde 946 bin sigortalıyı istihdam ettiğini belirten Pekten, işverenlerden en fazla prim ödeyen, kadın ve engelli istihdamında önde olanlara teşekkür etti.

Konuşmasının ardından Pekten, Vali Yardımcısı Uzun'a plaket ile Ankara İl Müdürlüğü'nün Çalışan Gazeteciler Günü'nde düzenlediği fotoğraf yarışmasında dereceye giren bir fotoğrafı verdi.

Daha sonra Vali Yardımcısı Uzun ve Pekten, en fazla sigorta primi ödeyen 10, en fazla engelli çalıştıran 5 ve en fazla kadın çalıştıran 5 işverene plaket verdi.

- ANKARA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Sosyal Güvenlik Haftası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement