Sümbül Dağı Tırmanışına Yılan Engeli - Son Dakika
Yerel

Sümbül Dağı Tırmanışına Yılan Engeli

Sümbül Dağı Tırmanışına Yılan Engeli

Hakkari Üniversitesi ile Hakkari Zirve Dağcılık Kulübü tarafından Sümbül Dağı'na düzenlenen tırmanış sırasında bir dağcıyı yılan soktu.

01.07.2012 13:00

Hakkari Üniversitesi ile Hakkari Zirve Dağcılık Kulübü tarafından Sümbül Dağı'na düzenlenen tırmanış sırasında bir dağcıyı yılan soktu. Fenalaşan dağcı helikopterle Hakkari Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Alınan bilgilere göre, sabah saat 04.00 sıralarında aralarında öğrenci, öğretim görevlileri, kurum amirleri ile vatandaşların bulunduğu 50 kişilik bir gurupla 3 bin 467 rakımlı Sümbül Dağı'na tırmanış geçti. Geceyi de Sümbül Dağı eteklerinde geçirmeyi planlayan ve havai fişek gösterisi yapacağı belirtilen grup, Sümbül Dağı'nın 2 bin 300 metresine çıktıklarında tahlisiz bir kaza ile karşılaştı. Grupta bulunan TEDAŞ Hakkari Müessese Müdürü İzzetin Demir'i yılan soktu. Yılanın sokmasıyla fenalaşan Demir, için Hakkari Dağ ve Komando Tugay Komutanlığı'nda helikopter istendi. Tugaydan kalkan 4 helikopter Sümbül Dağı etrafında keşif yaparak helikopterin ineceği bölgeyi belirledi. Daha sonrada 3 helikopter çevrede güvenliği sağlarken, diğer helikopterden dağcıların bulunduğu bölgeye halat uzatılarak, Demir bulunduğu bölgeden helikoptere alındı. Fatih Kışlası'na iniş yapan helikopterden alınan Demir, ambulansla Hakkari Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Demir'in, sağlık durumunun ise iyi olduğu belirtildi. - HAKKARİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Sümbül Dağı Tırmanışına Yılan Engeli - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement