Suriyelilere Verilen Sağlık Hizmeti - Son Dakika
Yerel

Suriyelilere Verilen Sağlık Hizmeti

Suriyelilere Verilen Sağlık Hizmeti

Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu Başkan Yardımcısı Orhan Koç, "Kilis Devlet Hastanesi'nde hem Kilisli vatandaşlara hem de Suriye'den gelen misafirlere, özellikle acil durumlarda ciddi sağlık hizmeti sunuluyor" dedi.

28.02.2013 20:05

Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu Başkan Yardımcısı Orhan Koç, "Kilis Devlet Hastanesi'nde hem Kilisli vatandaşlara hem de Suriye'den gelen misafirlere, özellikle acil durumlarda ciddi sağlık hizmeti sunuluyor" dedi.

Aynı zamanda Evde Sağlık Hizmetleri Derneği (EVSAD) Genel Başkanı olan Koç, Kilis'teki Suriyeliler'in barındığı konteyner kenti ziyaret ederek, Vali Yardımcısı İlker Özerk Özcan'dan sağlık hizmetiyle ilgili bilgi aldı. Daha sonra Kilis Devlet Hastanesi'nde incelemede bulunan Koç, yatak ve ekipman alımı noktasında yardımcı olunacağı, sağlık personeli eksikliğiyle ilgili en kısa sürede çözüm üretileceğini söyledi.

Koç ve beraberindekiler, Kilis Valisi Süleyman Tapsız'ı da ziyaret etti. Vali Tapsız, ziyarette, Kilis Devlet Hastanesi'nde 24 saat hizmet verildiğini ve bütün personellerin özveriyle çalıştığını belirtti.

-"Suriyeliler'e ciddi anlamda sağlık hizmeti sunuluyor"-

Koç, programının ardından AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kilis'teki sağlık sunumunda, personelin özveriyle çalıştığını gördüklerini söyledi.

Kilis'teki sağlık hizmetlerine ilişkin bilgi veren Koç, şöyle devam etti:

"Kilis Devlet Hastanesi'nde hem Kilisli vatandaşlara hem de Suriye'den gelen misafirlere özellikle acil durumlarda ciddi sağlık hizmeti sunuluyor. Tabii biz Kilis'teki vatandaşlarımıza da sağlık hizmetinde sıkıntı yaşamamaları ve etkin bir şekilde sağlık hizmetinden faydalanmaları için hastanemizdeki kapasiteyi ve uzman personel sayısını artırdık, artırmaya da devam ediyoruz. Yine hastanemizin kapasitesini genişletme noktasında ek binamızı hızlı bir şekilde projelendirdik. Yakın zamanda hayata geçireceğiz."

Suriyeli sığınmacıların kaldığı konteyner kentte hizmet veren birimi de gezdiklerini dile getiren Koç, "Konteyner kentte personelin birinci basamakta poliklinik hizmeti verdiğini gördük. Bu açıdan Suriye'den gelen sığınmacıların hastanedeki hizmeti aksatmadan, dışarıda bir yerde poliklinik hizmetinin verilmesi çok önemli. Buradaki hizmetlerin kapasitesinin değiştirilmesi konusunda değerlendirmelerde bulunduk" dedi.

-"Çadır kent yerine konteyner kentin kurulması çok önemli"-

Orhan Koç, Kilis'te çadır kent yerine konteyner kentin kurulmuş olmasının önemine dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"Konteyner kent, sağlık açısından da çok önemli. Sivil toplum kuruluşlarının Evde Sağlık Hizmeti Derneği'nin yaptığı kampanya ile Suriye'den gelen vatandaşlara ayakkabı dağıtıldı. Bu, bizi mutlu etti. İkinci konteyner kentin yapıldığını biliyoruz. Bununla ilgili planlama olduğunu biliyoruz. İlimizde sağlık hizmetlerinin daha etkin verilebilmesi için ilave kapasiteleri planlayacağız. Sağlık çalışanlarının bir yıla yakın süredir büyük bir özveriyle hizmet yürüttüklerini biliyoruz. Personelimizin güler yüzlü, mutlu olduklarını gördük. Bu, bizi gerçekten hayrete düşürdü. İnşallah bu süreci daha iyi şekilde sürdüreceğiz."

Muhabir: Kemal Karagöz - Ahmet Ekinci/ Veli Gürgah

Yayıncı: Murat Taydaş - KİLİS

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Suriyelilere Verilen Sağlık Hizmeti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement