Suşehri'nde İlköğretim Haftası Kutlandı - Son Dakika
Yerel

Suşehri'nde İlköğretim Haftası Kutlandı

Suşehri\'nde İlköğretim Haftası Kutlandı

Suşehri’nde İlköğretim Haftası kutlama programı gerçekleşti.

17.09.2014 12:58

Suşehri'nde İlköğretim Haftası kutlama programı gerçekleşti.

Hükümet konağı önünde başlayan kutlama programında Suşehri İlçe Milli Eğitim Müdürü Ayhan Keleş Atatürk anıtına çelenk koyarken saygı duruşu ve İstiklal marşı okundu. TOKİ Kösedağ İlk ve Ortaokulunda devam eden programda günün anlam ve önemini belirten konuşmayı İlçe Milli Eğitim Müdürü Ayhan Keleş yaptı.

Keleş konuşmasında,"2014-2015 Eğitim öğretim yılına hep birlikte heyecanla, azimle ve sevinçle başlıyoruz. Hepimizin temel hedefi eğitim yani öğrenme ve öğretmedir. Tarih boyunca insan davranışlarını olumlu yönde etkilemede en etkin araç eğitim olmuştur. En pahalı yatırım insana yapılan yatırımdır. İnsan diğer canlılar gibi dünyaya bazı bilgilerle donanımlı olarak gelmez. Eğitim ve öğretime ihtiyacı vardır. Bu faaliyet bir yaşam boyu devam etse de insanın özelikle çocukluk dönemi, alacağı eğitim ve öğretim bakımından en kritik aşamadır. Bir toplumda çocuğa gösterilen ilgi ve sevgi gelişmişlik göstergesidir. Bilgiye ulaşmak için modern teknoloji ile donatılmış kurumlara ihtiyaç vardır. Bu kurumlar okullardır. Okullarımız sayesinde öğrencilerimiz bilimi ve teknolojiyi kabul etmiş, edindiği bilgileri yaşamda karşılaştığı problemleri çözmede kullanabilen insanlar olmalıdır. Çocuklarımızı uygarlığın yetişkin birer üyesi yapmak, araştıran ve sorgulayan kendi kendine karar verebilen, kararlarının sorumluluğunu taşıyan, gelişen teknolojiyi yaşam biçimi haline getiren, eleştirmekle kalmayıp, çözüm üreten bir nesil olarak yetiştirmek temel görevimizdir" dedi.

Programda öğrenciler şiirler okuyarak oyunlar oynadı. Sekizinci sınıf öğrencilerinin birinci sınıf öğrencilerine hoş geldiniz çiçeği vermeleri ile program sona erdi.

Programa, Suşehri Kaymakamı Kadir Perçi, Garnizon Komutanı Binbaşı Hüseyin Aydın, İlçe Emniyet Amiri Engin Keskin, daire amirleri, okul müdürleri ve öğrenciler katıldı. - SİVAS

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Suşehri'nde İlköğretim Haftası Kutlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement