Tahtacı Türkmenlerin Geleneği 18 Yıldır Sürüyor - Son Dakika
Yerel

Tahtacı Türkmenlerin Geleneği 18 Yıldır Sürüyor

Tahtacı Türkmenlerin Geleneği 18 Yıldır Sürüyor

Edremit Hacıaslanlar Mahallesi'nde geleneksel Hıdrellez Şenliği 18. kez kutlandı.

12.05.2014 15:04

Edremit Hacıaslanlar Mahallesi'nde geleneksel Hıdrellez Şenliği 18. kez kutlandı.

Çoğunluğu Tahtacı Türkmeni vatandaşların yaşadığı mahalledeki şenliklere, Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka' da katıldı. Vatandaşlarla sohbet eden yaşlıların anneler gününü elllerini öperek kutlayan Saka, yöresel yemeklerden yedi. Yöresel kıyafetleri ilgi çeken mahalle sakinleri, Başkan Saka ile hatıra fotoğrafı çektirdi.

Mahalle muhtarlığı tarafından geleneksel olarak kutlanan etkinlik gündüz yemek hayırı ile başladı. Akşamı ise köy okulunun bahçesinde yoğun bir katılımla şenlik düzenlendi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile devam eden şenliğin açılış konuşmasını yapan muhtar Ali Tuzlu, geleneklerini gelecek kuşaklara daha iyi aktarabilmek için bu etkinliği her yıl düzenledikleri belirtti. Etkinlik çerçevesinde, semah oyunları ile folklör gösterileri, çeşitli yarışmalar büyük ilgi gördü. Türkmen kültüründe gençlerin askere gönderilmesi ise temsili olarak sahnelendi. Semah gösterileri ve halk oyunları ile devam eden şenlikte, ünlü halk ozanı Ali Ekber Çiçek kızı Ebru Çiçek'te sahne aldı. - BALIKESİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Tahtacı Türkmenlerin Geleneği 18 Yıldır Sürüyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement