Talasemi Eğitim Merkezi Hizmete Açıldı - Son Dakika
Yerel

Talasemi Eğitim Merkezi Hizmete Açıldı

Talasemi Eğitim Merkezi Hizmete Açıldı

Talasemi Eğitim Merkezi düzenlenen törenle hizmete açılırken, Talasemi ve Lösemililer Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Başdemir, “Burada çok büyük hizmetler yapılacak” dedi.

30.10.2015 12:35

Talasemi Eğitim Merkezi düzenlenen törenle hizmete açılırken, Talasemi ve Lösemililer Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Başdemir, "Burada çok büyük hizmetler yapılacak" dedi.

Sahabiye Mahallesi Otak Sokak'ta düzenlenen tören ile Talasemi Eğitim Derneği hizmete açıldı. Açılış töreninde konuşan Talasemi ve Lösemililer Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Başdemir 26 yıldır Talasemi ile mücadelesinde hayal ettiği eğitim evine kavuştukları için çok mutlu olduğunu ifade ederek, "Çünkü burada çok büyük hizmetler yapılacak. Çok önemli mesleklerde kurslar açacağız. İŞ-Kur ile KOSGEB ile Halk Eğitim ile hatta kendimiz de düzenleyeceğiz. Burada harıl harıl insanlar meslek öğrenecek. Bu arada Talasemi kursları da vereceğiz. Neden? Çünkü Talasemi aileleri çocuklarıyla ilgili tedavi yollarını bilmiyorlar. Hastasıyla nasıl ilgilenecek, hastasıyla ilgili problemler nedir bilmiyorlar. Bunlara danışmanlık hizmeti lazım. Biz bu hizmeti burada vereceğiz inşallah" diye konuştu. Törende konuşan İl Halk Sağlığı Müdürü Dr. Yunus Karadağ ise 2015 yılının ilk 9 ayında 15 bin kişiyi talasemi yönünden taradıklarını ifade ederek, "Halk Sağlığı Müdürlüğü olarak Sağlık Bakanlığımızın tarama programına 2008 yılından beri tarama faaliyetlerini ilimizde yürütüyoruz. 2015 yılı içerisinde ilk 9 ayda 15 bin kişiyi Talasemi yönünden taradık. Bunlardan 256 tanesi şüpheli vaka olarak kabul edildi ve üst merkeze sevk edildi. Gerçekten tanıyı koymak bir tarafa tanısı konulduktan sonra da yapılacak faaliyetler çok önemli. Talasemi taşıyıcısı olan evlenecek çiftlere 'Siz evlenmeyin' demiyoruz tabiki. Evlendiklerinde, çocuk sahibi olmak istediklerinde böyle bir risk olduğunu, evlatlarının talasemi hastası olabileceğini anlatıyoruz" diye konuştu.

Konuşmaların ardından yapılan plaket takdimi ile birlikte Talasemi Eğitim Merkezi'nin açılışı gerçekleştirildi. - KAYSERİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Talasemi Eğitim Merkezi Hizmete Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement