Tarsus'ta 'koruma Kurulu' Toplantısı Yapıldı - Son Dakika
Yerel

Tarsus'ta 'koruma Kurulu' Toplantısı Yapıldı

Tarsus'ta özellikle mahkumların ve yakınlarının korunmalarına, istihdam edilmelerine ve üretime katkıda bulunmalarına yönelik olarak oluşturulan 'Koruma Kurulu' toplantısı yapıldı.

12.01.2012 13:40

Tarsus'ta özellikle mahkumların ve yakınlarının korunmalarına, istihdam edilmelerine ve üretime katkıda bulunmalarına yönelik olarak oluşturulan 'Koruma Kurulu' toplantısı yapıldı.

Cumhuriyet Savcısı Sümer Köybaşı başkanlığında Ticaret Borsası salonunda gerçekleştirilen toplantıya, Belediye Başkan yardımcısı Kerim Tufan, Ticaret Borsası Başkanı Bekir Kaya, Baro Temsilcisi Ozan Varal, Koruma Kurulu Müdürü Said Sarıkamış, Sosyal Hizmetler Müdürü Veysel Gölge, İş Kur şube Müdürü Mehmet Ali Çekerbiçer ve bazı bankaların şube müdürleri katıldı.

Cumhuriyet Savcısı ve Denetimli Serbestlik ve Yardım Merkezleri Tarsus Koruma Kurulu Başkanı Sümer Köybaşı, toplantıda yaptığı konuşmasında,

"Kurulumuz, cezaları ertelenen, salıverilen veya haklarında hapis cezası dışında herhangi bir tedbire hükmedilen hükümlülerin toplum içinde izlenmesi, iyileştirilmesi, varsa psikolojik ve sosyal problemlerinin çözülmesi, salıverme sonrası korunması ve yargılanan kişiler hakkında sosyal araştırma raporlarının düzenlenmesi ve mağdurun korunması gibi görevleri yerine getirmek üzere toplanmaktadır. Bu konuda özellikle sivil toplum kuruluşlarına da önemli görevler düşmektedir. Bu nedenle çeşitli sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve bu konuda duyarlı olan kişilerle diyaloglar kurarak çalışmalarımızı daha verimli bir hale getirmeyi hedefliyoruz" dedi.

Köybaşı, bundan böyle hizmet kalitesini artırmaya yönelik hizmet içi eğitimlere de öncelik vereceklerini ve kamuoyunu bilgilendireceklerini ifade etti.

Toplantıda kurul üyeleri, kendi düşüncelerini ifade eden fikirleri paylaştılar.

Toplantıda ayrıca, Tarsus'a yeni yapılması planlanan tarım açık cezaevinin de bu konuda çok önemli bir işlevi yerine getireceği vurgulandı.

- MERSİN

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Tarsus'ta 'koruma Kurulu' Toplantısı Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement