TASİAD'dan Dubai'ye İş Gezisi - Son Dakika
Yerel

TASİAD'dan Dubai'ye İş Gezisi

TASİAD\'dan Dubai\'ye İş Gezisi

TASİAD Komisyonu Birleşik Arap Emirliklerinin Başkenti Abudabi ve Dubai'ye düzenlediği geziyi tamamladı.

20.02.2013 10:08  Güncelleme: 10:02

Tekirdağ Aktif Sanayici ve İşadamları Derneği Genç TASİAD Komisyonu Birleşik Arap Emirliklerinin Başkenti Abudabi ve Dubai'ye düzenlediği geziyi tamamladı.

TASİAD Genel Sekreteri Hasan Yaşa 13-18 Şubat tarihlerinde mobilya ve inşaat sektöründen işadamlarının katıldığı gezide kentteki iş olanaklarını araştırarak, Arap işadamları ile işbirliği zeminini incelediklerini söyledi.

Ziyaretin verimli geçtiğini ifade eden Yaşa, "Buraya yaptığımız ziyarette ticari anlamda önemli bilgiler elde ettik. 2000'li yıllar ile de büyük projeler ile dünyaya adını duyuran şehir şu an bölgenin en önemli ticaret ve turizm başkenti olarak biliniyor. Birleşik Arap Emirlikleri'nde 7 emirlik var, Dubai ve Abu Dabi bunlardan sadece iki tanesi. Sharja Abudabi ve Dubai kadar önemli. Buralara çok fazla önem vermenizde fayda var. Diğer emirliklere mutlaka gidilmeli. Buralarda ciddi potansiyel var, buralarda marinaları izlemeliyiz, inşaatları nasıl şekillenmiş. Biz sahile bir sıra ev yaparız onu pahalıya satarız. Dubai halkı, arkaya kanallar açıyorlar 4 sıra ev yapıyorlar. 4 sırayı da pahalıya satıyorlar. Dünyanın en büyük 2. konteynır limanı burada, dünyanın en büyük serbest bölgesi buradadır. Burası Dünyanın Bağdat caddesi, burada dünyanın bütün firmaları vardır, Dubai merkezdir, buraya gelecekseniz bütün körfezi hedefleyin. Burada Türk firmaları az. Dubai'nin Türkiye'nin en az ticaret yaptığı üçüncü ülke konumunda. Resmi kayıtları göre sadece 350 Türk yaşıyor. Ülke pazarında Çin'in büyük oranda hakimiyeti var. Yüzde 65'i Çin ile ticaret yapıyor." dedi.

Genç TASİAD Başkanı Kadir Fidan Dünyanın Ticaret Merkezlerinden biri olan Dubaide para ve aklın birleşmesinden çölü bile dünyanın merkezi haline getirebileceklerini gördüklerini ifade etti. Fidan, "Çölü bir turizm merkezi yapmışlar. Çölde Safari yaparak dubaiye gelen herkesin bu faaliyeti yaptığını görüyoruz. Ciddi paralar kazanılıyor. Dünyanın ilk yedi yıldızlı otelini yapmışlar otelin içini gezmek 100 dolar. Otel devamlı dolu kazanılan paralar yine çok büyük. Yine dünyanın en uzun binasını yapmışlar giriş yine paralı. Denizin içine Dünyanın sekizinci harikası diye adlandırılan palmiye adası toplam 52 milyar dolalara mal olmuş. Yapı bitemeden yüzde 75 satılmış. İnşaat sektörü başını almış gitmiş.

Büyük projeler büyük fırsatları beraberinde getiriyor. Biz Tekirdağlı işadamları olarak n bu tür projeler üretmeliyiz. Dubai dünyayı kendine çekiyor Biz sadece İstanbul'u hedeflesek. İstanbul diyorum çünkü mesafesi yakın. Kişiler Tekirdağ'a çok rahat gelip gidebilirler. Bu tür projelere bizimde ihtiyacımız var." dedi.

20.02.2013 09: 47: 42

TSI

NNNN - TEKİRDAĞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel TASİAD'dan Dubai'ye İş Gezisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement