Taşova Müftüsü Osman Bircan Tuğlu, Camiler ve Din Görevlileri haftası nedeniyle beraberindeki din görevlileri ile birlikte Anadolu Engelliler Derneği Taşova Şube Başkanı Yavuz Aydın'ı ziyaret etti.
Müftü Tuğlu, ziyarette yaptığı konuşmada, Camiler ve Din Görevlileri Haftası'nın bu seneki konusunun "camiler ve engelliler" olarak belirlendiğini hatırlattı.
Müftülük olarak özürlü vatandaşların camilere rahatlıkla ulaşabilmesi için gerekli düzenlemeyi Merkez Camisi'nde en kısa sürede yapacaklarını söyleyen Tuğlu, "Özürlü olmayı hiç kimse istemez bu bir kaderdir bazıları doğuştan bazıları da sonradan olabilir. Toplum olarak engeller bedende değil de yeter ki düşüncede olmasın" dedi.
Anadolu Engelliler Derneği Taşova Şube Başkanı Yavuz Aydın ise Tuğlu'ya yaptıkları ziyaret için teşekkür ederek, "Camiler ve Din Görevlileri Haftasını kutluyorum. Son zamanlarda biz engelliler için önemli düzenlemeler yapılmaktadır. Şu an Taşova'da bulunan okullar ve kurumların çoğunda engelliler için düzenlemeler yapılmıştır. Ayrıca hükümetimiz biz engellilere büyük önem vermekte olup hem engelli kardeşimize hem de ona bakana ücret ödemektedir. Bizler toplumda her an ve her yere ulaşmak istiyoruz" diye konuştu.
Muhabir: Tevfik Öztürk
Yayıncı: Dilek Sezen - AMASYA
Son Dakika › Yerel › Taşova Müftüsü Tuğlu, Engelliler Derneği'ni Ziyaret Etti - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.