Bereketin böylesi: Tekirdağ'da bir koyun beşiz doğurdu - Son Dakika
Yerel

Bereketin böylesi: Tekirdağ'da bir koyun beşiz doğurdu

Bereketin böylesi: Tekirdağ'da bir koyun beşiz doğurdu Tekirdağ'ın Malkara ilçesinde küçükbaş üreticilik yapan genç kadın yetiştirici İpek İyisözlü'nün sevgiyle baktığı koyun, tek sefer beşiz doğurarak aileyi sevince boğdu.

11.12.2022 13:39  Güncelleme: 13:53

Bereketin böylesi: Tekirdağ'da bir koyun beşiz doğurdu

TEKİRDAĞ - Tekirdağ'ın Malkara ilçesinde küçükbaş üreticilik yapan genç kadın yetiştirici İpek İyisözlü'nün sevgiyle baktığı koyun, tek sefer beşiz doğurarak aileyi sevince boğdu.

Malkara ilçesine bağlı Pirinççeşme Mahallesinde Koyun Yetiştiricisi Genç Kadın İpek İyisözlü, eşi Oğuz İyisözlü ile ağılda doğum zamanı gelen koyunlara gece gece geç saatlere kadar bakıyor. Geçtiğimiz Perşembe'yi Cuma'ya bağlayan gece ağıla giden Oğuz İyisözlü, bir koyunun bir tane kuzu doğurduğunu fakat doğumun devam ettiğini fark etti. Gece saatlerinde koyuna müdahale ederek doğuma yardım eden İyisözlü, koyunun içerisinde 4 adet daha kuzu çıkararak beşiz doğuran koyunun bu durumuna karşı hayretler içerisinde kaldı. Daha önce böyle bir durumla karşılaşmayan, İpek İyisözlü, bu duruma çok sevinçli ve mutlu olduğunu ifade ederek, ailece hem şaşkın hem de tarifi olmayan güzel bir duygu içerisinde olduklarını söyledi.

Köyden bu durumu şaşkınlıkla karşılayan bazı vatandaşlar da beşiz doğan kuzuları görmeye gelirken, Tekirdağ Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Cemalettin Toluca, İpek İyisözlü'ye şal, beşiz doğuran koyun için ise altın hediye etti. İyisözlü ailesi, beşiz doğuran koyuna destek amaçlı bazı kuzuları mama ile besliyor.

"Çok sevindim"

İpek İyisözlü yaptığı açıklamada 2 yıldır koyunculuk işine girdiğini ifade ederek, "Severek bu işi yapıyorum. Aile büyüklerimiz destekledi. Bende severek bu işi yapıyorum. Mücadele ediyoruz. 25 koyunla başladık. Şuanda 50 tane koyunumuz var. Gece saat 23.00'da bakmaya geldim bir şey yoktu. Saat gece 02.30 gibi eşim gelip bakmış bir tanesi doğmuş. Ötekileri de müdahale ile doğdu. Bu duruma çok sevindim, çok mutlu oldum. Daha önce böyle bir durumla karşılaşmadım. 3 tane, 4 tane oldu ama 5 ilk kez oldu. Şuan 50 tane koyunumuz var. Hedefim bu sayıyı 100'e çıkarmak ve bu mesleği daha ileriye götürmek istiyorum" dedi.

5 doğum olmuş ama bu kadar yaşayanı ilk defa görüyorlar

Oğuz İyisözlü ise yaptığı açıklamada, "Gece 02.30 gibi fark ettik. İlk kuzusunu doğurmuştu. Daha sonra kendimiz müdahale etmek zorunda kaldık. Kuzuları koyunun içerisinde dolaşmış durumdaydı. İçeride 4 kuzu daha varmış. Tabi biz bunun farkında değiliz. 1-2 derken 3. Doğdu, 4 oldu heyecanlanmaya başladık. Arkasından bir tane daha geldi. 5 tane kuzumuz oldu. Bunun heyecanını yaşadık. Çok farklı bir duygu. Eşimle beraber bu işi yürütüyoruz. Ben kendim ayrı bir işte çalışıyorum. Güzel duygular daha önce 4 duyduk ama böyle 5 duymadık. 5 tane olan var ama yaşayan yok. 3 tanesi yaşayıp 2 tane yaşamayan var. Kuzularımız şuan 4 günlük. Şuan hepsi sağ ve gayet iyiler. Kendimiz de destekliyoruz. Çünkü anneleri 5 tane hayvanı idare edemiyor. Mama aldık onu yapıp onlarla bizde destekliyoruz. Hem anne sütünden hem de mama ile bakıyoruz. Dediğim gibi daha önce böyle 5 doğum olmuş ama bu kadar yaşayanı ilk defa görüyorlar. Dede mesleği zaten bu meslek bizim onlarda böyle bir şey yaşamamışlar. Keçi koyun birliği başkanımız geldi. Koyunumuza bir tane altın taktı. Bizi tebriklerde bulundu. E tabi bunlar güzel şeyler. Şuan daha heyecanla bu işe sarılıyoruz. Biz böyle bir şey beklemiyorduk. Köyümüzde genç kısım yok zaten biz 30 yaş sınırındayız. Bu işe gönül vererek yapıyoruz" dedi.

Çiftin komşuları ise, "Komşunun beşiz kuzuları doğunca ben gerçekten sanki benim koyunum beşiz doğurmuş kadar sevindim. Bende de oldu ama benimki yaşamadı. Gerçekten güzel bir şey" dediler.

Bereketin böylesi: Tekirdağ\'da bir koyun beşiz doğurdu
Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Bereketin böylesi: Tekirdağ'da bir koyun beşiz doğurdu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement