Tekirdağ'dan Kısa Kısa - Son Dakika
Yerel

Tekirdağ'dan Kısa Kısa

Malkara Köylere Hizmet Götürme Birliği, bu yıl içinde köylere yapılacak hizmetleri görüştü.

18.02.2013 20:15

Malkara Köylere Hizmet Götürme Birliği, bu yıl içinde köylere yapılacak hizmetleri görüştü.

Malkara Kaymakamı Mahmut Halal başkanlığında yapılan toplantıda konuşan İl Genel Meclisi Plan Bütçe Komisyonu Başkanı Yücel Genç, köylerde yapılan işlerin bitirilebilmesi için İl Özel İdaresi'nden aktarılan payın, 257 bin liradan 514 bin liraya çıkarıldığını belirtti.

Köy tüzel kişilikleri 2013 yılının sonunda ortadan kalkacağı için köylerde yapılan ve devam eden işlerin bir an önce bitirilmesi için karar alındığı anlatan Genç, "Bunun yanı sıra birlik encümeni olarak 15 köyümüzün durumunu görmek üzere köylere ziyaretlerimiz oldu" dedi.

Toplantıda ayrıca, Köylere Hizmet Götürme Birliği'ne ait yem fabrikasının durumu görüşülerek, fabrikanın asıl sahibi olan üreticilere nasıl devredileceği tartışıldı.

- Kızılay Malkara Şubesi seçimleri yapıldı-

Türk Kızılayı Malkara Şubesi Yönetim Kurulu seçimleri yapıldı.

Malkara Kızılay yurt binasında yapılan seçimlere, tek liste halinde gidildi. 63 üyenin hazır bulunduğu seçimlerde kullanılan 49 oyun tamamını alan Ömer Meral, yeniden başkanlığa seçildi.

Daha sonra faaliyet, mali ve denetleme raporları okunarak, oy birliği ile kabul edildi.

- Tekirdağ U-19 Liginde Malkaraspor sahasında farklı yenildi-

Tekirdağ U-19 Amatör Ligi'nde mücadele eden Malkaraspor, Şarköyspor'a farklı yenildi

Malkara 14 Kasım Stadı'nda oynanan, Tekirdağ bölgesi hakemleri Murat Akta, Ayhan Aydın ve Tevfik Tüfekçi'nin yönettiği maçta, Şarköyspor, Malkaraspor'u 7-0 yendi.

Tekirdağ Süper Amatör Küme takımlarından Çorluspor ise kendi evinde konuk ettiği Veliköyspor'u 5-1 mağlup etti.

Çorluspor Teknik Direktörü Sefa Davarcı, bundan sonra futbol seyri yüksek bir oyun anlayışıyla sahalarda izleyenlere ve taraftarlara keyif vereceklerini kaydetti.

-Malkara İlçe Emniyet Müdürlüğü, okullarda trafik eğitimi veriyor-

Malkara İlçe Emniyet Müdürlüğü trafik ekipleri, okullarda trafik eğitimi veriyor.

İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde görevli trafik polisleri Ali İhsan Ergene ve Recep Budak tarafından Hüseyin Köse İlköğretim Okulu'nda verilen eğitimde, öğrencilere slayt gösterisi ile trafik kuralları anlatıldı.

-Çorlu ve Malkara'da SGK hizmetleri-

Çorlu Sosyal Güvenlik Kurumu Müdürü Remzi Altındağ, sanayisi ve potansiyeli büyük olan bir ilçede, faydalı hizmetlerde bulunmak için çalıştıklarını bildirdi.

Çorlu İş İnsanları ve Sanayicileri Derneği'nin (ÇİSAD) her hafta gerçekleştirdiği toplantıya konuşmacı olarak katılan Altındağ, SGK'nın değişim ve gelişim içerisinde olduğunu kaydetti.

Altındağ, işverenlerin SGK'da bulunan işveren kayıtlarını güncellemeleri gerektiğini belirterek, şu bilgileri aktardı:

"Bu sayede anlık iletişim ile kendilerine yeni bilgileri de aktarabiliyoruz. Bölgenin en fazla SGK'lı sayısı 117 bin ile Çorlu'da bulunuyor. Sanayisi ve potansiyeli büyük olan bir ilçede, faydalı hizmetlere bulunmak için çalışıyoruz."

Altındağ, toplantıda sosyal güvenlik destek primleri, teşvikler, sağlık sigortaları kapsamları ve iş kazaları ile ilgili bilgiler de verdi.

Muhabir: Ekip/ Muhterem Erkul/ Hakan Şahin

Yayıncı: Nurettin Coşkun - TEKİRDAĞ

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement