Tekirdağ haberi! Tekirdağ Büyükşehir, Iso 27001 Bilgi Güvenliği Sistemi Sertifika Sürecini Başarıyla Tamamladı - Son Dakika
Yerel

Tekirdağ haberi! Tekirdağ Büyükşehir, Iso 27001 Bilgi Güvenliği Sistemi Sertifika Sürecini Başarıyla Tamamladı

Tekirdağ haberi! Tekirdağ Büyükşehir, Iso 27001 Bilgi Güvenliği Sistemi Sertifika Sürecini Başarıyla Tamamladı

Tekirdağ yerel haberi: Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı,  ISO 27001 Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi kapsamında almış olduğu TS ISO/IEC 27001-2013 Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi Belgesi'ni yeniden almaya hak kazanarak bu alandaki yetkinliğini bir kez daha ortaya koydu.

25.10.2022 17:57  Güncelleme: 18:05

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı,  ISO 27001 Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi kapsamında almış olduğu TS ISO/IEC 27001-2013 Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi Belgesi'ni yeniden almaya hak kazanarak bu alandaki yetkinliğini bir kez daha ortaya koydu.

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi bilgi güvenliğine yönelik geliştirmeleri yakından takip ederek, siber güvenlik alanında gerekli tedbirleri almaya ve daha güvenli bir ortam sunmak için çalışmalarına devam ediyor.

Tekirdağ Büyükşehir kendi bünyesinde oluşturduğu Siber Olaylara Müdahale Ekibi (SOME) aracılığıyla üyesi olduğu Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Ulusal Siber Olaylara Müdahale Merkezi (USOM) ile de koordineli olarak hareket ediyor.

"TEKİRDAĞ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ HİZMET KALİTESİNİ HER GEÇEN GÜN DAHA DA YUKARI ÇEKMEKTEDİR"

Konu ile ilgili açıklama yapan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, "Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi bilim ve teknolojinin sağlamış olduğu bütün gelişme ve olanaklardan yararlanarak hizmet kalitesini her geçen gün daha da yukarı çekmektedir. Ben Yönetim Sistemi kapsamında almış olduğu TS ISO/IEC 27001-2013 Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi Belgesinin hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

ISO 27001 BİLGİ GÜVENLİĞİ YÖNETİM SİSTEMİ NEDİR?

ISO 27001 Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi, kurumsal bilgi güvenliğinin sağlanmasında insanları, süreçleri ve bilgi sistemlerini içine alan ve üst yönetim tarafından desteklenen bir yönetim sistemidir. Bilgi varlıklarını korumak ve ilgili taraflara güven veren, yeterli ve orantılı güvenlik kontrollerini sağlamak için tasarlanmıştır. ISO 27001 Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi, kurumsal yapıyı, politikaları, planlama faaliyetlerini, sorumlulukları, uygulamaları, prosedürleri, prosesleri ve kaynakları içerir.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Yerel Tekirdağ haberi! Tekirdağ Büyükşehir, Iso 27001 Bilgi Güvenliği Sistemi Sertifika Sürecini Başarıyla Tamamladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement