Tekkeköy Belediyesi Mahallelere Bilgi Evi Kuruyor - Son Dakika
Yerel

Tekkeköy Belediyesi Mahallelere Bilgi Evi Kuruyor

Tekkeköy Belediyesi Mahallelere Bilgi Evi Kuruyor

Tekkeköy Belediyesi ilçe sınırları içerisindeki mahallelere Bilgi Evleri kurmaya başladı.

10.06.2016 16:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tekkeköy Belediyesi ilçe sınırları içerisindeki mahallelere Bilgi Evleri kurmaya başladı.

Mahallelerde herkesin kullanabileceği her türlü donanıma sahip Bilgi Evleri kurmaya başladıklarını söyleyen Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar "Öğrencilerin kendi mahallelerinde ödevlerini ve araştırmalarını yapabilecekleri, çeşitli kurslardan yararlanabilecekleri mekanlar yapmaya başladık. Bu yerlerde öğrencilerin dışında bayanlarda el beceri kursları, dikiş, nakış gibi çeşitli kurslar görebilecekler. Bilgi Evlerimizde ayrıca herkesin istediği bilgilere anında ulaşabilmeleri maksadıyla bilgisayarı ve kesintisiz internet bağlantıları olacak" dedi.

BİLGİ EVLERİ HER MAHALLEYE YAPILACAK

Bilgi Evleri adıyla inşasına başladıkları binaların zamanla tüm mahallelere kurulacağını belirten Togar "Bilgi Evlerinde yerine ve konumuna göre kurs sınıfları, muhtarlık odası, ağırlama odası ve köy evi gibi bölümler bulunacak. Özellikle kırsal mahallelerimiz için bu Bilgi Evleri her türlü aktivite toplantı, kurslar ve misafir ağırlama yönünden çok büyük bir önem arz ediyor. Kademe kademe bu bilgi evlerimizi yaygınlaştıracağız. Projeleri uygulamaya başladık. İlk olarak Kutlukent Merkez Mahallemizle işe başladık. Kutlukent Merkez Mahallemizdeki Bilgi Evimizin kaba inşaatı tamamlandı, kısa bir süre sonra tüm çalışmaları tamamlanarak mahalle sakinlerinin kullanımına sunulacak. Yine Seymenler Mahallemizde de bilgi evi projesi çalışmalarına başladık. Onun da inşaatı kısa bir zaman zarfı içinde tamamlanacak. Ardından Karaperçin, Başköy, Balcalı, Yukarıçinik Mahallelerimizde bilgi evlerimizi yapmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

ATIL OKUL BİNALARI BİLGİ EVİ'NE DÖNÜŞÜYOR

Mahallelerdeki atıl durumda bulunan okul binalarının kullanılabilir hale getirileceğini ifade eden Başkan Togar "Bazı mahallelerimizde kullanılmayan ve atıl durumda bulunan okul binalarını gerekli tadilatın halinden kullanılır hale getireceğiz ve bu binalarımızı da Bilgi Evleri haline döndüreceğiz. Binalardaki tadilatlar ve onarımların ardından kullanılmayan ve atıl kalmış binaları hem korumuş olacağız hem de mahallelinin kullanabileceği bir hale dönüştürmüş olacağız. Bu Bilgi Evleri kademe kademe arttırılarak yaygınlaştırılacak ve her mahallemizin kendine ait çok fonksiyonlu bir bilgi evi olacak" şeklinde konuştu. - SAMSUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Tekkeköy Belediyesi Mahallelere Bilgi Evi Kuruyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement