Tire Belediye Başkanı Çiçek'ten - Son Dakika
Yerel

Tire Belediye Başkanı Çiçek'ten

Tire Belediye Başkanı Çiçek\'ten

Tire Belediye Başkanı Tayfur Çiçek, "Bizler yerel yöneticiyiz.

08.01.2014 13:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tire Belediye Başkanı Tayfur Çiçek, "Bizler yerel yöneticiyiz. Halkımızın refahı için çalışıyoruz. Bu nedenle işimiz siyaset değil, hizmet" dedi.

Başkan Çiçek'in sivil toplum kuruluşları ile muhtarlara verdiği yemeğe İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu da onur konuğu olarak katıldı. Tire Belediyesi Hangar Çok Amaçlı Salonu'nda gerçekleşen toplantının oldukça kalabalık olması ve renkli simalardan oluşması dikkatleri çekti. Toplantıya Bayındırlık eski bakanlarından Halil Çulhaoğlu, CHP Tire İlçe Başkanı Şenol Sardoğan, Zeytinova Belediye Başkanı Ali Doğu, Gökçen Belediye Başkanı Mustafa Önem, Tire Belediye Başkan Yardımcısı Mengü Önler, Tire Süt Kooperatifi Başkanı Mahmut Eskiyörük, Ticaret Odası Başkanı Hüseyin Çapkınoğlu, Esnaf odaları Başkanı Muhittin Hızlan, belediye meclis üyeleri, mahalle ve köy muhtarları katıldı.

"SORUŞTURMAYA NE HACET, İŞİMİZİ YAPIYORUZ"

Toplantıda bir konuşma yapan Başkan Çiçek, katılım gösteren herkese teşekkür edip Tire için var güçleri ile çalışacaklarını söyleyerek sözlerini şöyle sürdürdü: "Ülkemiz çok önemli bir dönemeçten geçiyor ama biz yerel yöneticiyiz, siyaset bizim işimiz değil, bizim işimiz hizmet. BİMER'e isimsiz şikayetler geliyor, isimler sahte, yazanlar sahte ama yazdıkları gerçek kabul edilerek müfettişler geliyor, incelemelerde bulunuyor. Belediye birimlerimiz sorulara cevap hazırlamaktan çalışamaz hale geldi. Ama çok şükür bütün müfettiş raporları şunu göstermektedir ki, Tire Belediyesi'ni soruşturmaya gerek yoktur. Bizler işimize gücümüze bakıyoruz, dağ, tepe, ova yolu demeden hizmet ayrımı yapmadan çalışıyoruz. Yeni bütün şehir yasasıyla artık köylere hizmet götürmemizin de yolu açıldı. Gerçi biz bu yasayı beklemeden köylerimize hizmet vermeye başlamıştık. Ben beni arayan ve istekte bulunan hiçbir muhtarımızı geri çevirmedim ve bundan sonra da çevirmeyeceğim. Eğer sizler bir kez daha teveccüh gösterir bize görev verirseniz hep birlikte çalışıp hep birlikte Tire'nin gelişimi için uğraşacağız. Önümüzde bir Süt Kooperatifi örneği var, bu başarılı örneklerden yararlanarak yeni kooperatifler kurmamız gerekmektedir. Yerelde kalkınmanın yolu kooperatifleşmeden geçmektedir. Sebzenin, meyvenin, incirin, cevizin ve iddia ediyorum antep fıstığının en iyisi bizim bölgemizde yetişiyor. Kuracağımız kooperatiflerle ürünlerimizi en iyi şekilde pazarlayıp ilçe ekonomimize katkı sunacağız. Aziz Beyle (Kocaoğlu) bu zamana kadar çok güzel çalışmalar yaptık, sağolsun bizi hiç kırmadı, eskiden bir traktörün bile geçemediği üretim yollarından şimdi iki tane tır rahat bir şekilde geçebilmektedir. Kendisiyle 5 yıldır Ege Belediyeler Birliği'nde beraber çalışıyoruz, ben o birliğin 7 encümen üyesinden biriyim. Kendisi sevdiğim değer verdiğim, idealist, İzmir'i ve ülkesini seven bir yöneticidir. Biz de Tire Belediyesi olarak İzmir'in çalışmalarını örnek alıyoruz. Tire için gücümüzün yettiği yere kadar, yetmediği yerde Büyükşehirle beraber çalışıp tüm sorunları hep birlikte çözeceğiz."

"YEREL DİNAMİKLERİ HAREKETE GEÇİRİYORUZ"

Toplantının onur konuğu olan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ise, İzmir'de yerel dinamikleri harekete geçirerek, kalkınmayı sağladıklarını söyledi. Bayındır'da çiçek, Bademli'de fidan, Tire'de süt ve Kemalpaşa'da kiraz üreticisine destek verdiklerini anlatan Kocaoğlu, "Her alanda bu kenti kalkındırma sözü veriyoruz, projeler hazırlıyoruz" dedi. Tire Belediye Başkanı Tayfur Çiçek'in, Tire İstasyon Çok Amaçlı Salonu'nda verdiği yemekli toplantıda sivil toplum kuruluşları ile köy ve mahalle muhtarlarına seslenen Başkan Kocaoğlu, yerel seçimin ardından 9 ilçenin daha Büyükşehir'e bağlanacağını hatırlatarak, kentin 30 ilçesiyle birlikte tüm ihtiyaçlarının giderileceğini belirtti. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Tire Belediye Başkanı Çiçek'ten - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement