TOBB'nin Kuruluşu Muş'ta Kutlandı - Son Dakika
Yerel

TOBB'nin Kuruluşu Muş'ta Kutlandı

TOBB\'nin Kuruluşu Muş\'ta Kutlandı

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin (TOBB) 60.kuruluş yıl dönümü Muş'ta kutlandı.

08.06.2012 20:40

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin (TOBB) 60. kuruluş yıl dönümü Muş'ta kutlandı.

Muş Ticaret ve Sanayi Odası'nda (MTSO) düzenlenen kutlama törenine Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Muş Valisi Ali Çınar, Ardahan Valisi Mustafa Tekmen, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, MTSO Başkanı Şihmus Sinecem ve Bitlis, Mardin, Van, Diyarbakır, Hakkari, Şırnak ve Ağrı illerinin ticaret ve sanayi odası başkanları katıldı.

Törenin açılış konuşmasını yapan MTSO Başkanı Şihmus Sinecem, TOBB'un büyük vizyonunun herkeste ülkeye ait umutlarını yeniden yeşerttiğini ve büyük heyecanlar duymaya başladıklarını söyledi. Daha sonra konuşan TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ise, bir apartman dairesinden bugünkü yere gelmelerinde en büyük etkenin birlikte ve beraberlikte olduğunu söyledi. Odalar ve Borsalar Birliği'nin başarısının altında birlik ve beraberlik yattığını ifade eden Rifat Hisarcıklıoğlu, birlik ve beraberliğin olduğu yerde başarının da olacağını kaydetti. Teşvik sistemine de değinen Hisarcıklıoğlu; "Bugün Muş için hayırlı bir gündür. Bugün teşvikin açıklandığı ve özellikle Doğu ve Güneydoğu Anadolu için olmazsa olmazı, bundan daha büyük bir teşvik yok. Devletin bundan daha fazla yapacak bir şeyi yok. Bundan sonra iş bizlere düşüyor" dedi.

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan da konuşmasında, birlik ve beraberliğin önemine değindi. TOBB'nin marka değerinin artmasında bağlı 365 oda ve borsanın birlik ve beraberliğinin etkisinin çok olduğunu ifade eden Bakan Çağlayan; "Sizlerin yapmış olduğu yatırım, istihdam ve ihracat tüm Türkiye'ye yansıyor. Türkiye'nin marka değeri artıyor, firmalarımızın değeri artıyor. 8 yıl önce bir banka 270 milyon dolara satılamıyordu. Bu banka aradan geçen 3 yıldan sonra 2 milyar 700 milyon dolara satıldı. Bu, Türkiye'nin marka değerinin artmasıyla oldu. Türkiye'nin imajı yükseldikçe, itibarı arttıkça sizlerin itibarı artar. Odalarımızın, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin faaliyetleri benim için çok önemli ve kutsaldır. Ben bu mücadelenin içinden geldim. Hepinizle gurur duyuyorum ve gittiğimiz her yerde zevkle, keyifle anlatıyorum. Onun için TOBB'nin ve 365 oda ve borsanın sonuna kadar hizmetkarı olduğumu belirtmek isterim" diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından TOBB'nin 60. yıl pastası Bakan Çağlayan ve Rifat Hisarcıklıoğlu tarafından kesildi. Törende ayrıca 60. yıl anısına MTSO yönetim kurulu üyelerine 60. Yıl Plaketi verildi.

Bakan Çağlayan ve beraberindekiler daha sonra TOBB Anadolu Öğretmen Lisesi'nin açılışına katıldı. Öğrencilerin yoğun ilgisiyle karşılaşan Bakan Çağlayan, buradaki açılışın ardından kendi ismini taşıyan Zafer Çağlayan İlköğretim Okulu'nda düzenlenen karne törenine katıldı. Burada da öğrencilerle tek tek ilgilenen Çağlayan, Okul Başkanı Buse Al isimli öğrenciyi dinledi. Öğrencinin kantin ve spor salonu talebini not alan Çağlayan, kantin yapımı için TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'ndan söz aldı.

Bakan Çağlayan açılışların ve karne töreninin ardından Muş Sanayi Merkezi'ndeki işletmeleri gezdikten sonra özel uçakla Ankara'ya hareket etti. - MUŞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel TOBB'nin Kuruluşu Muş'ta Kutlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement