Tokat'ta "Okullu Okulsuz Okuyoruz" Kampanyası - Son Dakika
Yerel

Tokat'ta "Okullu Okulsuz Okuyoruz" Kampanyası

Tokat\'ta "Okullu Okulsuz Okuyoruz" Kampanyası

Tokat İl Milli Eğitim Müdürlüğü organizesinde düzenlenen "Okullu Okulsuz Okuyoruz" kitap okuma kampanyasına öğrencilerin yanı sıra vatandaşlar da ilgi gösterdi.

27.03.2013 14:45

Tokat İl Milli Eğitim Müdürlüğü organizesinde düzenlenen "Okullu Okulsuz Okuyoruz" kitap okuma kampanyasına öğrencilerin yanı sıra vatandaşlar da ilgi gösterdi.

Cumhuriyet Meydanı Atatürk Anıtı önünde düzenlenen programa Tokat Valisi Mustafa Taşkesen, eşi Betül Taşkesen ile katılarak öğrencilerle kitap dağıttı. Bir süre öğrencilerin yanına oturarak canlı müzik eşliğinde kitap okuyan Vali Taşkesen, insanların dikkatini okumaya çekmek, halka kitap okuma sevgisini aşılamak daha da önemlisi çocuklara küçük yaşlarda kitap okuma alışkanlığı kazandırmak amacıyla bu projeyi önemsediklerini belirterek, "Millet olarak maalesef az okuyoruz. Hele hele hiç yazmayan bir milletiz. Küçük yaşlarda kazanılan alışkanlıklar hayat boyu insanın peşinden gidiyor. Dolayısıyla bu yaşlarda çocuklarımıza kitap okuma sevgisinin verdiği zevki tattırabilirsek kendisi bir şey demeden okuyacaktır. Baktığınızda bütün büyük insanların okuduğunu görüyorsunuz. Belki okula gitmemişlerdir ama okuyan insan büyük adam olabiliyor" dedi.

Vali Taşkesen, Batılı ülkelerde sadece boş zamanda değil insanların her yerde metroda, otobüste sıra beklerken kitap okuduğunu belirterek, "Onlar çocuklarına demek ki bunu genç yaşta kazandırmışlar. Biz de onun çabasındayız. Kitap okuma boş zaman işi değil, bir yaşama şeklidir. Hayatın içindedir, hayatın her safhasındadır. Tatili, boş zamanı bekleyelim derseniz okuyamazsınız. O boş zaman hiçbir zaman gelmeyecektir" diye konuştu. - TOKAT

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Tokat'ta 'Okullu Okulsuz Okuyoruz' Kampanyası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement