Torbalı'da Belediye Meclisi Üç Partili - Son Dakika
Yerel

Torbalı'da Belediye Meclisi Üç Partili

Torbalı\'da Belediye Meclisi Üç Partili

2014 Yerel Seçimleri’nde Torbalı’da AK Parti büyük zafer kazanırken 5 yıllık dönemde görev yapacak yeni meclis üyeleri de belli oldu.

01.04.2014 17:49

2014 Yerel Seçimleri'nde Torbalı'da AK Parti büyük zafer kazanırken 5 yıllık dönemde görev yapacak yeni meclis üyeleri de belli oldu. Belediye meclisinde AK Parti 16, CHP 12 ve MHP ise 3 koltuğa sahip olacak.

Haftasonu tüm Türkiye'de yapılan yerel seçimler büyük heyecana sahne oldu. Torbalı'da da çekişmeli geçen seçimlerde AK Parti zafere ulaştı. Oyların yüzde 35'ini alan AK Parti, seçimlerden birinci parti olarak çıktı. Yerel seçimle birlikte Belediye Başkanlığı koltuğuna da AK Parti Belediye Başkan Adayı Adnan Yaşar Görmez oturdu. Seçimde ayrıca, belediye meclisinde 5 yıl boyunca görev yapacak 31 meclis üyesi de belirlendi. Oyların büyük bir kısmını alan AK Parti, mecliste 16 koltuğa sahip olacak. Cumhuriyet Halk Partisi 12 belediye meclis üyesi çıkarırken MHP ise 14 bin 112 oy alarak hem barajı geçti hem de meclise 3 isim gönderdi.

AK PARTİ 16 KOLTUĞA SAHİP

101 bin 833 seçmenin bulunduğu Torbalı'da, 93 bin 150 kişi sandık başına gitti. Yüzde 91 katılım oranının yakalandığı ilçede 88 bin 795 oy geçerli olarak sayıldı. AK Parti, 31 bin 32 ile oyların yüzde 35'ini alarak birinci parti çıktı. CHP 29 bin 807, MHP ise 14 bin 112 oy aldı. Yüzde 10 barajını aşan bu üç partinin temsilcileri, bundan sonraki 5 yılda mecliste görev yapacak. AK Parti 16, CHP 12 ve MHP ise 3 koltuğa sahip olacak. AK Parti'de, Özgür Erman Çağlar, Göksel Dinçer, Nurhan İnce, Hüseyin Söyler, Hüseyin Karaman, Kenan Aktaş, Erdal Türksever, Turgut Buluş, Hakan Şen, Bayram Memiş, Sedat Eren, Şenol Güler ve Raziye Tek belediye meclis üyeliği koltuğunda oturacak. Seçimlerden birinci parti olması nedeniyle AK Parti, kontenjandaki üç ismi de meclise yerleştirdi. Sevil Duran, Nuh Aktaş ve Mehmet Nuri Bulut da mecliste kontenjandan girerek görev yapacak.

5 BAYAN MECLİSTE

Oyların yüzde 33,57'sini alan CHP, mecliste 12 kişi tarafından temsil edilecek. CHP'nin mecliste görev yapacak isimleri şöyle: Sıla İlgi Akkaş, Halil Kabasakal, İbrahim Özel, Sefer İpekli, Hamdi Tonba, Mithat Tekin, Yalçın Efe, Osman Sargın, Feti Okuroğlu, Metin Şahin, Erdal Zeyrek ve Yıldız Sivrikaya. Geçtiğimiz 5 yılda mecliste sadece 2 partinin temsilcileri bulunurken MHP bu yıl aldığı yüksek oy oranı ile barajı aşıp meclise girmeyi başardı. MHP, yüzde 15,89'luk oy oranı ile mecliste üç isim tarafından temsil edilecek. Milliyetçi Hareket Partisi'nden Yasemin Çimi, Tevfik Taner Aygüneş ve Mehmet Vurur, meclis sıralarında 5 yıl boyunca görev yapacak. Bu seçimlerdeki en dikkat çekici durum ise meclis sıralarında bayanların fazlasıyla yer alması olacak. AK Parti'de Nurhan İnce, Raziye Tek ve Sevil Duran meclise girerken, CHP'de Sıla İlgi Akkaş, MHP'den de Yasemin Çimi'yi meclis sıralarında olacak. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Torbalı'da Belediye Meclisi Üç Partili - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement