Tosya Belediyespor, Kastamonuspor 1966 ile Birleşti - Son Dakika
Yerel

Tosya Belediyespor, Kastamonuspor 1966 ile Birleşti

Tosya Belediyespor, Kastamonuspor 1966 ile Birleşti

KASTAMONU (İHA) – Bölgesel Amatör Lig’de Kastamonu’yu temsil etme hakkına sahip olan Tosya Belediyespor, geçtiğimiz sezon Bölgesel Amatör Lig’den amatör kümeye düşen Kastamonuspor ile birleşti.

13.07.2014 14:44

KASTAMONU (İHA) – Bölgesel Amatör Lig'de Kastamonu'yu temsil etme hakkına sahip olan Tosya Belediyespor, geçtiğimiz sezon Bölgesel Amatör Lig'den amatör kümeye düşen Kastamonuspor ile birleşti. Tosya Belediyespor, bütün haklarını devrederek Kastamonuspor 1966 ismini aldı.

Tosya Belediyespor, Olağanüstü Kongresini Tosya Belediye Meclisi salonunda gerçekleştirdi. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan Genel Kurulda divan başkanlığını Tosya Belediye Başkanı Kazım Şahin yaptı.

Tosya Belediye Başkanı Kazım Şahin, Tosya Belediyespor'un Bölgesel Amatör Lig'de geçirdiği başarılı sezondan bahsederek, şunları söyledi: "Bölgesel Amatör Ligde 6. gurupta çok başarılı bir sezon yaşadık. Bunda emeği geçen yöneticisinden, futbolcusuna ve de taraftarına kadar herkese teşekkür ediyorum. 1 ay önce yaptığımız kongrede hedefimiz 3. Lig diyerek yeni yönetimle yola çıktık ve bu yönde çalışmalara başlamıştık. Ancak bizim dışımızda gelişen bazı olaylar ve Kastamonuspor'un Bölgesel Amatör Lig'inden düşmesi bizim yaptığımız, planladığımız çok şeyi değiştirdi ve bu günlere gelindi. Bugün Tosya Belediyespor, alacağı karar ile adını Kastamonuspor 1966 olarak değiştirecek ve birleşecek. Kastamonuspor 1966, önümüzdeki sezon Bölgesel Amatör Ligde mücadele ederek hedefi olan 3. Lig ve sonrası 2. Lige çıkacak, biz buna inanıyoruz. Bunu başarması için Tosya olarak biz bugün olduğu gibi yarında hem altyapı olarak hem de diğer etkinliklerle desteğimiz devam edecektir" dedi.

Tosya Belediyespor olarak zor bir karar alacaklarını belirten Başkan Şahin, "İstesek de istemesek de bu karar alınarak Tosya Belediyespor, yeni dönemde yapacağı çalışmalarla yoluna Tosyaspor olarak devam edecektir" diye konuştu.

Tosya Belediyespor'un eski Antrenörü Nezir Öztürk ise, "Hani milli şairimiz şöyle demişti: "Sahipsiz bir milletin batması Haktır. Eğer sen sahip olursan bu vatan batmayacaktır" Bugün burada gördük ki Tosya Belediyespor sahipsiz. Taraftar ve yönetim ne acıdır ki takımına sahip çıkmıyor. Bugün burada bu toplantı yapılır iken dışarıda yüzlerce taraftarın takımına sahip çıkması gerekirdi. Ayrıca gördüğüm kadarı ile yeni yönetimden de takıma sahip çıkan kimse yok. Biz bu günlere tırnaklarımızla çok çalışarak geldik. Üzüntülüyüz ama yapacak bir şey yok. Kastamonuspor 1966'ya başarılar diliyoruz" dedi.

Kastamonuspor 1966 Kulübü Başkanı Mahir Altıkulaç da, "Tosya Belediyespor'un almış olduğu bu karar ile Türk sporuna, Kastamonu futboluna ve Tosyaspor için büyük başarılara imza atacaktır. Biz, Kastamonu olarak bundan sonra Tosyaspor'a desteğimiz maddi ve manevi anlamda sürecektir. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Tosya Belediyespor'un isminin Kastamonuspor 1966 olarak değiştirilmesi görüşülerek karara bağlandı. Yapılan oylama sonucu Tosya Belediyespor'un bütün hakları ve ismi, Kastamonuspor 1966'ya devrildi.

Daha sonra Kastamonuspor 1966 Kulübünün yeni yönetimi tanıtıldı. Yönetimde Başkan Mahir Altıkulaç, yönetim kurulu üyeleri ise Ahmet Baysan, Celal Civcioğlu, Tamer Tafracı, İhsan Özbay, Ahmet Çelik, Hüseyin Aldı, Akif Öksüz ve Mehmet Çivelekoğlu oldu. - KASTAMONU

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Tosya Belediyespor, Kastamonuspor 1966 ile Birleşti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement