Tosya Kaymakamı Türköz: "Gazi Fırat Zorba'ya Yapacağımızın Evin Temelini Mart Ayında Atıyoruz" - Son Dakika
Yerel

Tosya Kaymakamı Türköz: "Gazi Fırat Zorba'ya Yapacağımızın Evin Temelini Mart Ayında Atıyoruz"

Gazi Fırat Zorba'ya ev yapmak için Tosya Kaymakamlığı öncülüğünde başlatılan "Bir Tuğlada Sen Koy" kampanyasının sona erdi.

02.01.2012 17:00

Gazi Fırat Zorba'ya ev yapmak için Tosya Kaymakamlığı öncülüğünde başlatılan "Bir Tuğlada Sen Koy" kampanyasının sona erdi. Tosya Kaymakamı Türköz, Gazi Fırat Zorba'ya yapılacak evin temelinin Mart ayında atılacağını söyledi.

Kampanya ile ilgili bir açıklama yapan Tosya Kaymakamı Mehmet Türköz,

"27.10.2010 tarihinde, kamu görevlilerimiz, S.Y.D. Vakfı Müdürü Recep Keçeci, Nüfus Müdürü Mustafa Öztürk ve Kaymakamlık Yazı İşleri Personellerinden Cengiz Kirendibi beylerden oluşan komiteyle, ilçemizde yaşayan gazimiz Fırat Zorba'ya ev yapmak için gerekli izinler alınarak "Bir Tuğlada Sen Koy"adı altında bir kampanya düzenlenmişti. 6 ay süren kampanyamız 27 Haziran 2011'de hesaplarda, 107 bin 854 lira toplanarak neticelenmişti" dedi.

Kaymakam Türköz sözlerini şöyle sürdürdü:

"2011 Haziran ayında ev yapımına başlamak istediğimizde, gazimize ev yapma istediğimiz arazinin 1. sınıf tarım arazisi olması üzerine, ruhsat ve tapu yönden hukuki bir sıkıntı yaşamamak için prosedürü uygulamaya başladık. 1. sınıf tarım arazisi olduğu için ilk önce, Toprak Koruma Kurulu'ndan onay çıktı. Fakat ilgili bakanlıktan kamu yararı kararı olması gerekiyordu. İçişleri Bakanlığından kamu yararı kararını aldık. Kamu yararı aldıktan sonra son olarak da Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığından bu onayın tescil edilmesi gerekiyordu. Bu onayın da Kasım ayında gelmesiyle, Tosya Belediyesi Meclisince lejant değişikliği onaylanıp kesinleşti. Önümüzdeki tek engel mevsim şartlarıdır. Mart ayında inşallah inşaat sezonu başladığında, gazimiz için ev inşaatına başlayacağız. amacımız 30 Ağustos'tan önce evi Gazi Fırat Zorba'ya teslim etmektir."

Kaymakam Türköz, kampanyadan elde edilen 107 bin 854 lirayla 120 metrekare 3 oda, bir salon, bodrum katı ile birlikte 2 kattan oluşan ve Gazi Fırat Zorba'nın yaşamı kolaylaştıracak bir evin inşa edileceğini kaydetti.

- KASTAMONU

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Tosya Kaymakamı Türköz: 'Gazi Fırat Zorba'ya Yapacağımızın Evin Temelini Mart Ayında Atıyoruz' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement