Trabzon Belediye Başkanı Gümrükçüoğlu Aa'ya Konuştu - Son Dakika
Yerel

Trabzon Belediye Başkanı Gümrükçüoğlu Aa'ya Konuştu

Trabzon Belediye Başkanı Gümrükçüoğlu Aa\'ya Konuştu

Gümrükçüoğlu: "2014 mahalli seçimlerinde Trabzon Büyükşehir Belediyesinden belediye başkan adayı olarak, Başbakanımız ve Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan inceleme ve tetk...

05.12.2013 11:32

TUNCAY BEKAR/ TUĞBA YARDIMCI MISIR - Tabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, AK Parti'den Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak gösterilmesine ilişkin "2014 mahalli seçimlerinde Trabzon Büyükşehir Belediyesinden belediye başkan adayı olarak, Başbakanımız ve Genel Başkanımız  Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan inceleme ve tetkiklerin sonrasında aday olarak gösterildim. Bu bizim için çok büyük bir şeref, çok büyük bir onur" dedi.

Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Anadolu Ajansı Trabzon Bölge Müdürü Murat Kaban ile muhabirler Tuğba Yardımcı Mısır ve Tuncay Bekar'ın gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

Önümüzdeki Mahalli İdareler Genel Seçimlerinde AK Parti'den Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanlığına aday gösterilmesine ilişkin düşünceleri sorulan Gümrükçüoğlu, "2014 mahalli seçimlerinde Trabzon Büyükşehir Belediyesinden belediye başkan adayı olarak, Başbakanımız ve Genel Başkanımız  Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan inceleme ve tetkiklerin sonrasında aday olarak gösterildim. Bu bizim için çok büyük bir şeref, çok büyük bir onur. Halka hizmet hakka hizmettir anlayışıyla hareket eden Başbakanımızın ve siyasi kuruluşumuzun böyle bir takdiri bizim için hakikaten makamların en büyüğü, hizmet kaleminin en iyi safhası" dedi.

Kente hizmet etmeyi sürdüreceğini belirten Gümrükçüoğlu şöyle devam etti:

"Başbakanımız, demokrasinin tamamen içselleştirilmesiyle defaaten kamuoyu yoklamaları ile kendi partimizin mensubu olsun olmasın tüm halkın eğilim ve kanaatlerini toparlayarak, ayrıca siyasi partimizin teşkilatlarının temayül yoklamalarını yaparak, yine şehrimizin milletvekillerinin, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'ın, kanaat önderlerinin, sivil toplum kuruluşlarının, meslek odalarının, kamu kurum kuruluşlarının da düşünce ve kanaatlerini edinerek, yani demokrasinin her köşede her noktada bir toplam kanaatinin sonrasında oluşan merkez karar yönetim kurulundaki komisyonların da raporlarıyla kararını veriyor. Bunu şunun için söylüyorum demokrasinin tezahürünü en iyi şekilde içselleştirip yaşıyor ve yaşatıyor. Onun sonrasında belirlediği adaylarımız bu destek  ve teveccühe layık olmaya çalışıyorlar. Ben de bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da aynı anlayışla halkımıza hizmet etmeye, şehrimizin yaşam standartlarını geliştirmeye gayret edeceğim."

Trabzon'un 30 büyükşehir arasına girdiğine, böylece gelirlerinin de artacağına işaret eden Gümrükçüoğlu, şu ifadeleri kullandı:

"Trabzon'umuzda diğer büyükşehir belediyelerinde de olduğu gibi genel bütçe vergi gelirlerinden yüzde 6 payın o ilde toplananlardan elde edilmesi, İl Özel İdaresi imkanlarının, şantiyelerinin, teknik donanımının, mühendisinin, elamanlarının, çalışanlarının da katkısıyla mükerrerliğin olmaması ve iyi bir organizasyonla kamu kaynaklarının heder edilmemesini de temin edecek olmasından dolayı maddi imkanının da artmasıyla çok daha iyi bir belediyecilik ve çok daha iyi bir şekilde yaşam standardının yükseltilmesini başarabilme imkanına, ortamına kavuşmuş oluyor. İlçe belediyelerinin de büyükşehir belediyesi statüsündeki konumları itibariyle kendi gelir vergilerinden elde ettikleri yüzde 2,5'lik pay yüzde 4,5'e çıkıyor. Bu da ilçe belediyelerinin finansal gücünü, bütçelerini yüzde yüze yakın artırıyor. Kentin büyükşehir olması, büyükşehir belediyelerinin de maddi gücünün yüzde 40-50 arasında artmasını sağlıyor. Tüm bunlar bir araya getirildiğinde Trabzon'umuzu da diğer büyükşehir belediyeleri gibi güzel günler bekliyor. Her şey daha güzel olacak"

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Trabzon'a özel ilgi ve sevgisinden ötürü Akyazı Spor Yerleşkesi ile Trabzonspor Tesisleri'nin temel atma törenine katıldığını da söyleyen Gümrükçüoğlu, "Kendisi sporla bizzat iç içe olmuş ve sporun gelişmesi için her türlü fedakarlığı ülkemizde yapmıştır. Başbakanımızın Akyazı'daki temel atma törenine katılması Başbakanımızın Trabzon halkına olan sevgi, saygı ve muhabbetinden kaynaklanmıştır. Bununla bizi çok sevindirmiştir" diye konuştu.

-Meydan Parkı yenilenirken her ağaç için KTÜ'den rapor alındı

Gümrükçüoğlu, belediye başkanlığı döneminde kendisi için en özel projenin hangisi olduğunu sorulması üzerine de şunları söyledi:

"Özel projeler arasında birçok projeyi saymak mümkün ama kanaat önderleri 50 yıldır Trabzon Meydan Parkı'nın yeni bir projeyle halkın daha geniş kullanımına açılmasını düşünürdü. Fakat hiçbir belediye döneminde bu başarılamamıştı. Orada tarihi, kültürel mirasa en uygun projeyi tüm katılımcılarla, Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ),  Mimar ve Mühendis Odaları, Kent Konseyi Etüt Proje Müdürlüğünün ilgilileri birlikte çalıştığı ve Kent Tasarım Ofisinde şekillenen haliyle 4 bin metre kare alandan istifade edilebilen Meydan Parkımızı, Atatürk Alanı'mızı 15 bin metrekareden yararlanalabilir hale getirebilmek, bunu da tarihi ve kültürel mirasa her türlü saygıyı göstererek başarabilmiş olmak o kanaat önderlerinin 50 yıllık hayalini gerçekleştirmiş olmaktır. Bu beni çok sevindiren projelerden birisiydi."

Meydan Parkı'nın yenilenmesi projesini büyük bir titizlikle yaptıklarına dikkati çeken Gümrükçüoğlu, "Meydan Parkı'nın yenilenmesi projesini büyük bir hassasiyetle yürüttük. O kadar büyük bir hassasiyetle bu projeyi yürütmeye çalıştık ki parktaki her bir ağaç için KTÜ Orman Fakültesinden ayrı ayrı rapor istedik ve o raporda öngörülenlere harfiyen riayet edilmiştir" dedi.

-Gümrükçüoğlu, AA'nın yılın fotoğrafları oylamasına katıldı-

Trabzon Belediye Başkanı Gümrükçüoğlu, daha sonra AA foto muhabirlerinin Türkiye ve dünya gündemini etkileyen en önemli fotoğrafları arasından "yılın fotoğrafını" seçmek amacıyla kurumun resmi internet sitesinde yapılan oylamaya katıldı.

Gümrükçüoğlu, "haber" ve "yaşam" kategorilerindeki 22 fotoğraf arasında "haber" ketagorisinde "Erdoğan'dan rabia selamı" isimli fotoğrafı, "yaşam" kategorisinde ise "Gazze Tüneli'ndeki gelin" başlıklı fotoğrafı beğendi. Gümrükçüoğlu ardından söz konusu fotoğrafların "yılın fotoğrafı" seçilmesi için AA'nın internet sitesinde oy kullandı.

AA Trabzon Bölge Müdürü Kaban, görüşme sonrası Gümrükçüoğlu'na, Trabzon'un kurtuluşunun yıldönümünde askeri araçtan vatandaşları selamlarken AA tarafından çekilen fotoğrafını armağan etti. - Trabzon

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Trabzon Belediye Başkanı Gümrükçüoğlu Aa'ya Konuştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement