Tüik 88 Yaşında - Son Dakika
Yerel

Tüik 88 Yaşında

Tüik 88 Yaşında

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Manisa Bölge Müdür Vekili Dr. Umut Burak Geyikçi ve personeli, TÜİK’in 88’inci Kuruluş Yıldönümü ve Türkiye İstatistik Günü nedeniyle Manisa Valisi Abdurrahman Savaş’ı makamında ziyaret etti.

25.04.2014 16:30

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Manisa Bölge Müdür Vekili Dr. Umut Burak Geyikçi ve personeli, TÜİK'in 88'inci Kuruluş Yıldönümü ve Türkiye İstatistik Günü nedeniyle Manisa Valisi Abdurrahman Savaş'ı makamında ziyaret etti.

Ziyarette konuşan Müdür Vekili Geyikçi, "88'inci Kuruluş yıldönümü münasebetiyle sizleri ziyaret ediyoruz. Her yıl Bölge Müdürlüklerinin performansları değerlendiriliyor. 2 yıldır Manisa Bölge Müdürlüğü olarak Türkiye'de birinciyiz. Bu etkinliklerimiz kapsamında bu da var. Bölge Müdürlüğümüze bağlı iki grup sorumlusu ve bir şube müdürlüğü ve grup sorumlularımızın altında takım sorumlularımız yer alıyor. 2005 yılında Devlet İstatistik Enstitüsü, Türkiye İstatistik Kurumu oldu. Devlet İstatistik Enstitüsünden, Türkiye İstatistik Kurumuna geçerken Şube Müdürlükleri, Müdür Yardımcılıkları kaldırıldı, onların yerine Grup Sorumlulukları, Takım Sorumlulukları getirildi" dedi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Savaş da TÜİK'in 88'inci kuruluş yıldönümü ve Türkiye İstatistik Gününü kutladı. Vali Savaş, "Aslında eşit düzlemde uzman, kariyer sahibi kişilerin birlikte çalışmasında takımın sorumlusu da grubun birlikte çalışmasını temin eden kişi oluyor. Modern yapılanma böyle olması gerekiyor. İstatistik, geleceğe yönelik planlama yaparken, karar alırken kurumların mutlak surette gereken veri üretimini sağlamaktadır. Karardaki isabet süresi, aynı atıcılıktaki gibi sizin gez, göz ayarınızın nasıl doğru olduğuna bağlı. Mesafe ölçüsünü yanlış verirseniz isabet süresinin o derece yanlış olma ihtimali var. Türkiye İstatistik Kurumu ve bunun bölgelerdeki kurumları gerek özel sektör, gerekse kamu sektörleri için geleceğe yönelik yapması gereken çalışmalar için doğru ve üzerine karar tesis edilebilecek güvenirlikte bilgi üretmesine bağlıdır. Son dönemde pek çok kurumumuz daha sağlıklı karar almaya uygun veri üreten kurumlara dönüştü. İstatistik Kurumu da bunlardan birisi" şeklinde konuştu. - MANİSA

Kaynak: İHA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement