- TÜDER Genel Başkanı Ağaoğlu:
"Kanun tasarısında şu an kullanımda olan 54 milyon kredi kartından aidat ücret alınıp alınmayacağı belli değil"
"Çıkartılacak kanunda, 'mevcut kredi kartları yalın kart haline gelecektir' maddesi açık ve net olarak yer almalıdır"
Ağaoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, taslağın bankalar lehine büyük değişiklikler içerdiğini iddia ederek, TBMM'ye sevk edilen tasarının son haline göre bankalara, tüketicilere iki çeşit kredi kartı sunma zorunluluğu getirildiğini anlattı.
Bu kartlardan birinin ücretsiz, diğerinin ise taksit ve puan gibi muhtelif promosyon imkanı olan ücretli kart olacağını dile getiren Ağaoğlu, "Kanun tasarısında şu an kullanımda olan 54 milyon kredi kartından aidat ücret alınıp alınmayacağı belli değil. Çıkartılacak kanunda, 'mevcut kredi kartları yalın kart haline gelecektir' maddesi açık ve net olarak yer almalıdır. Aksi halde kart aidatı tartışmaları sürüp gidecektir. Bankalar, tüketiciler üzerinde baskı kurmaya devam edecektir" şeklinde konuştu.
- "Endişe veren konular gözden geçirilmeli"
Ağaoğlu, kredi kartı aidatı tartışmalarının tüketicinin zihnini çok meşgul ettiğini ifade ederek, şunları kaydetti:
"Yeni yasada, bankaların verdikleri hizmetlere karşılık tüketicilerden alacakları ücretlerin tespitinde Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulunun (BDDK) yetkili kılınması ve Gümrük ve Ticaret Bakanlığının 'olur' şartının kaldırılarak yerine 'bilgi verilmesi' hükmünün getirilmesi endişe verici. Tüketiciler, geçmiş yıllarda BDDK'ya ulaştırdığı şikayetlerden netice alamayarak, TBMM Dilekçe Komisyonuna başvurmuştu. Geçmişten ders alınmalı ve tarih tekerrür ettirilmemeli."
Yetkililerin yeni düzenlemedeki tartışmalara ve endişelere konu olan hususları mutlaka gözden geçirmeleri gerektiğini vurgulayan Ağaoğlu, aksi takdirde kredi kartı aidatı konusunun, tüketici hakem heyetlerinin bir numaralı sorunu olarak süreceğini belirtti. - Kastamonu
Son Dakika › Yerel › Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun Tasarısı - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?