Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna, "Eskişehir 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti Ajansı'na bin 266 proje başvurusu yapıldı. Bunun 691'i değerlendirmeye alındı, 354'ü onaylandı ve bu projelerden 341'i tamamlandı. Devam eden ve devredilen 13 projemiz var" dedi.
Tuna, Öğretmenevi'nde düzenlediği basın toplantısında, Eskişehir 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti Ajansı tarafından yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi.
Eskişehir 2013 Türk Dünyası Kültür Başkentliği süresinin sona erdiğini fakat bazı projelerin henüz tamamlanamadığını belirten Tuna, "Eskişehir 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti Ajansı'na bin 266 proje başvurusu yapıldı. Bunun 691'i değerlendirmeye alındı, 354'ü onaylandı ve bu projelerden 341'i tamamlandı. Devam eden ve devredilen 13 projemiz var. Bir kısmı bir ay içinde bir kısmı iki ay içinde bir kısmı ise 3-5 ay içinde tamamlanacak. 2015 yılı içinde kalan projelerin hepsi tamamlanmış olacak" ifadesini kullandı.
Tuna, eski stadyum yerine yapılacak proje konusuna da değinerek, eski stadyum yerine yapılacak meydanın yapımının 2015 yılında başlamasının mümkün olmadığını dile getirdi.
Ajansın bütçesinin 415 milyon olduğunu, onaylanan projeler bütçesinin ise 245 milyon olduğunu aktaran Tuna, yeni yapılan stadyumun yapımı için 135 milyona TOKİ ile anlaşıldığını ve parasının ödendiğini kaydetti.
Eskişehir'de vatandaşların sağduyulu yaklaşımı ve kanunlara, kurallara olan saygısı sayesinde suçla mücadelenin daha da kolaylaştığını vurgulayan Tuna, şunları kaydetti:
"Son dönemde yine arkadaşlarımızın yaptığı güzel çalışmalar, operasyonlar var. Suçlular yakalanıp adalete teslim ediliyor. Gerek uyuşturucu ile mücadele de olsun gerek diğer konularda olsun. Önemli olan bazı suçların oluşmadan önlenmesi için neler yapabiliriz? Buna bakmak. Eğitim çalışmaları burada çok önem arz ediyor. Bonzai konusunda farkındalığı oluşturmaya yönelik çalışmalar da yapılıyor, heyetler oluşturuluyor, alınan kararlar hayata geçiriliyor. Bu konunun iyi anlatılması ve tedbirlerin alınması önemli. Bu konuda arkadaşlarımız çalışıyor."
"Çanakkale Zaferi'nin 100'üncü yılı"
Tuna, özellikle Türkiye açısından 2015 yılının önemli olduğunu dile getirdi.
Çanakkale Savaşları'nın 100'üncü yılının Türkiye açısından çok önemli olduğunu vurgulayan Tuna, şöyle konuştu:
"Sadece ülkemiz açısından değil, 100 sene önce bu savaşlara katılmış, taraf olmuş, onlarca ülke için önemli bir tarih. Bunların içinde Avusturya, Yeni Zelanda'dan tutun Kanada'ya kadar müdahil olmuş, bulaşmış, bir şekilde bulaştırılmış, şuana kadar bağımsız devlet olan belki onlarca ülke var. Çanakkale Savaşı'nda verdiğimiz insanlık dersleri var. Savaşta yaşanan bir çok hikaye var. Bugünde ki her yıl biz bu devletlerle bir araya gelip anma törenleri yapıyoruz. Barışı konuşuyoruz, barış ortamı içinde kaybettiklerimizi anıyoruz. Bu sene biraz daha güçlü bir şekilde, devletimize yakışır şekilde, dünya liderlerini de buluşturarak güçlü barış mesajları vereceğiz. Bir taraftan da tabi ki biz bu ülkeyi emanet eden, orada canlarını kaybeden şehitlerimize, gazilerimize minnet borcumuzu daha güçlü bir şekilde dile getirmemiz gerekiyor."
Tuna, Eskişehir'de "Çanakkale Zaferi'nin 100'üncü yılı" dolayısıyla iki önemli çalışma yapıldığını hatırlatarak, Eskişehir Valiliği organizasyonunda Türk Dünyası Vakfı ve Çanakkale Valiliği iş birliğiyle ses sanatçıları ve tiyatrocuların da katkı verdiği "Çanakkale 100'üncü Yıl Albümü" hazırladıklarını sözlerine ekledi. - Eskişehir
Son Dakika › Yerel › Türk Dünyası Kültür Başkentliği İçin 13 Proje Devam Ediyor - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?