Türk Polis Teşkilatı'nın Kuruluşunun 167. Yıl Dönümü - Son Dakika
Yerel

Türk Polis Teşkilatı'nın Kuruluşunun 167. Yıl Dönümü

Kütahya'da, Türk Polis Teşkilatı'nın kuruluşunun 167.yıl dönümü dolayısıyla kutlama etkinliği yapıldı.

10.04.2012 13:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kütahya'da, Türk Polis Teşkilatı'nın kuruluşunun 167. yıl dönümü dolayısıyla kutlama etkinliği yapıldı.

Kentte etkili olan yağmur nedeniyle İl Emniyet Müdürlüğü bahçesi yerine Belediye Kültür Sarayı'nda düzenlenen etkinlikte konuşan Vali Kenan Çiftçi, ülkenin geleceği bakımından çok önemli olan istikrarın demokratik ve hukuki kurallar içinde sağlanması ve özgür ortamın sürdürülmesini temin etmede polisin vazgeçilmez bir unsur olduğunu bildirdi.

Demokrasinin yaşamasının ancak toplumda huzur ve güvenliğin sağlanmasıyla mümkün olabileceğine dikkati çeken Çiftçi, "Gücünü halktan ve kanunlardan alan polisimiz, görevini her zaman fedakarca yapmakta, gerektiğinde canını hiçe sayarak ulvi görevlerini yerine getirmekte, bunun sonucunda da toplumumuzun güven ve takdirini kazanmayı sürdürmektedir" dedi.

İl Emniyet Müdürü Kadir Akbıyık da suçu oluşmadan önlemeyi hedefleyen teşkilatın, etkin ve sonuca götüren hayati değerde önlemler aldığını söyledi.

Suç ve suçlularla mücadelede eden polisin en değerli sermayesinin, milletle arasındaki sevgi ve kardeşlik bağlarının gücü olduğunu dile getiren Akbıyık,

"Teşkilat olarak hedefimiz, huzur ve güvenin adı olan Kütahya'da güvenliğin, özgürlüklerin hakim kılınmasını, hukuk devleti ilkelerinin yerleşmesini ve çocuklarımızın geleceği umutla bakmasını sağlamaktır" diye konuştu.

Öğrenciler arasında düzenlenen "polis" konulu şiir yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesiyle devam eden etkinlik, Çevik Kuvvet ekiplerinin suçlularla mücadelede savunma tekniklerini içeren müzikli gösterisi, narkotik köpeği gösterisi ve polis memurlarının müzik eşliğinde "Harmandalı" oynamasıyla sona erdi.

Etkinliğe, Garnizon ve Hava Er Eğitim Tugay Komutanı Hava Piyade Tuğgeneral Sami Fındıkoğlu, Belediye Başkan Yardımcısı Halil Toklu, Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Çınar, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Bektaş Arslan, Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası (KÜTSO) Başkanı Nafi Güral, daire müdürleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, emniyet mensuplarıyla vatandaşlar katıldı.

- KÜTAHYA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Türk Polis Teşkilatı'nın Kuruluşunun 167. Yıl Dönümü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement