Türk Telekom'dan 81 İlde Fiber İnternet Hizmeti - Son Dakika
Son Dakika Logo

Türk Telekom'dan 81 İlde Fiber İnternet Hizmeti

17.02.2012 10:40

Türk Telekom'un, 170 yıllık tecrübesiyle tüm şehirleri birleştiren 150 bin 600 kilometre uzunluğunda dev bir fiber altyapı oluşturduğu bildirildi.

Türk Telekom'un, 170 yıllık tecrübesiyle tüm şehirleri birleştiren 150 bin 600 kilometre uzunluğunda dev bir fiber altyapı oluşturduğu bildirildi.

Firmadan yapılan açıklamaya göre, Türkiye-yi layık olduğu çağdaş haberleşme altyapısına ve fiber teknolojisine kavuşturan Türk Telekom, fiber internet hizmetini de 81 ilde tüm müşterilerin ve internet servis sağlayıcıların kullanımına sundu.

Fiber optik altyapı konusunda gerçekleştirdiği yatırımlarla Türkiye-yi fiber ağlarla ören Türk Telekom, 2011 yılında saatte 9 kilometre fiber kablo döşeyerek 730 bin haneyi fiber kapsamına aldı.

Türk Telekom Anadolu Merkez-2 Bölge Müdürü Muhammet Katmer, yaptığı açıklamada, Türk Telekom-un 2012 yılını genişbant alanında pazara yepyeni ürünler ve teknolojiler sunacağı bir yıl olarak planladığını belirtti.

Katmer, "İnternet kullanımının yaygınlaşmasında büyük rol oynayacak ve genişbant pazarını genişletmeyi hedefleyen Lokum hizmetimizin ardından Türkiye-nin her köşesindeki fiber özlemini bitiriyor ve 81 ilde fiber hizmetimizi başlatıyoruz" dedi.

Türk Telekom-un fiber internet altyapısının bulunduğu lokasyonlardaki ADSL müşterileri, talep ettiği fiber internet paketine geçiş yapabiliyor ve geçiş ücreti ödemiyor. Mevcut müşterilerin ADSL paketi için ödedikleri ücrette değişiklik olmadan yüksek hızlı fiber internet paketlerinden faydalanmaları sağlanıyor. İnternet servis sağlayıcılarının mevcut müşterileri kampanya kapsamında hiçbir ücret ödemeden daha yüksek hızlı fiber internet paketlerine geçiş yapabiliyor.

-Türk Telekom-

Sabit hat ve geniş bant internet alanında bireysel ve kurumsal müşterilerine geniş bir hizmet yelpazesi sunan Türk Telekomünikasyon A.Ş.-nin 31 Aralık 2011 itibariyle 15,2 milyon sabit erişim hattı, 6,8 milyon ADSL hattı (toptan) müşterisi bulunuyor. Türk Telekom-un hisselerinin yüzde 55-i Ojer Telekomünikasyon A.Ş. ve yüzde 30-u Türkiye Hazine Müsteşarlığı-na ait.

Türk Telekom Grup şirketleri, tüm ülkeyi kapsayan modern şebeke altyapısıyla Türkiye genelindeki bireysel ve kurumsal müşterilerine geniş bir hizmet yelpazesi sunuyor.

Genişbant operatörü TTNET, yakınsama teknolojileri şirketi Argela, BT çözüm sağlayıcısı Innova, online eğitim yazılımları şirketi Sebit A.Ş., online oyun şirketi Sobee ve çağrı merkezi şirketi AssisTT şirketlerinin yüzde 99,9-una, toptan data ve kapasite servis sağlayıcısı Pantel International AG ve iştiraklerinin ise yüzde 100'üne sahip olan Türk Telekom, aynı zamanda Türkiye-deki üç GSM operatöründen biri olan Avea-nın hisselerinin yüzde 81,4-üne de sahip.

Bunun yanı sıra Türk Telekom, Arnavutluk-taki yerleşik telekom operatörü Albtelecom şirketinde de dolaylı azınlık hissesine sahip bulunuyor.

- KAYSERİ

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Türk Telekom'dan 81 İlde Fiber İnternet Hizmeti - Son Dakika


Advertisement