Türkiye Ayağa Kalkarsa Mazlumlarda Ayağa Kalkacak" - Son Dakika
Yerel

Türkiye Ayağa Kalkarsa Mazlumlarda Ayağa Kalkacak"

Türkiye Ayağa Kalkarsa Mazlumlarda Ayağa Kalkacak"

Memur-Sen İzmir İl Temsilciliği tarafından Selçuk'ta düzenlenen dayanışma yemeğinde konuşan Memur-Sen İzmir İl Başkanı Abdurrahim Şenocak, "Türkiye'nin potansiyelini ve ekonomik gelişimini durdurmak isteyen güçler var. Buna müsaade etmeyeceğiz.

20.03.2014 12:28

Memur-Sen İzmir İl Temsilciliği tarafından Selçuk'ta düzenlenen dayanışma yemeğinde konuşan Memur-Sen İzmir İl Başkanı Abdurrahim Şenocak, " Türkiye'nin potansiyelini ve ekonomik gelişimini durdurmak isteyen güçler var. Buna müsaade etmeyeceğiz. Eğer Türkiye ayağa kalkarsa ezilmiş Müslüman toplumlar da ayağa kalkacak" dedi. Dayanışma yemeğinin konuğu AK Parti Selçuk Belediye Başkan Adayı Dr. Zeynel Bakıcı oldu. Dr. Bakıcı ise Selçuk'un refah düzeyini artıracaklarının sözünü verdi.

Dünyada söz sahibi olan ülkelerin ekonomik anlamda güçlü ülkeler olduğunu belirten Şenocak, "Türkiye önemli işler yapıyor. Ancak Türkiye'nin potansiyelini ve ekonomik gelişimini durdurmayı hedefleyen güçler var. Bölgesinde küresel bir güç haline gelmeye başlayan Türkiye'ye çelme atmaya, muhafazakar bir iktidarı en çok sakındığı bir konuyla yani yolsuzlukla karşı karşıya bırakmaya çalışıyorlar. Mesele memleket meselesi ise burada hepimizin duyarlı olması gerekiyor. Eğer Türkiye ayağa kalkarsa ezilmiş Müslüman toplumlar da ayağa kalkacak. Türkiye insan haklarına, Filistin'e, Suriye'ye, Mısır'a ve ezilen tüm Müslümanlara sahip çıktığı için, diz çöktürülmeye çalışılıyor. Bu sebeple 30 Mart seçimleri çok önemli. Türk milleti iradesini gösterecek ve oynanan oyunları bozacaktır" dedi.

"FIRSATLARI DEĞERLENDİRMEKTEN YANAYIZ"

Yerel yönetimlerin hizmet alanı olduğunu dile getiren Şenocak, "Bu alanlar ideolojik bir alan değil. Deniliyor ki merkezi hükümet İzmir'e yardım etmiyor. Henüz bir kaç gün önce Türkiye'nin en büyük iç hatlar havalimanının açılışına katıldık. On dört ayda bitirme sözü verilmişti. ve gerçekleşti. Peki sizin sözünüz olan metro ne zaman bitecek? Meçhul.. Böyle yerel hizmet olur mu? Şimdi o havaalanına inen konuklar bir bakacak ki dünya standartlarında bir havalimanı. Çok değil biraz ileri gidecekler, yani Yeşildere'den geçtiklerinde ise 'Ben Afrika'ya mı geldim' diyecekler. Bu dönem fırsatların değerlendirilme dönemi olmalı. Akıllı insanlar bu fırsatları değerlendirir. Bundan yoksun olanlar ise sorunları çoğaltır ve devam ettirir. Biz fırsatları değerlendirmekten ve Türkiye'ye yaptıkları hizmetlerle çağ atlatanlardan yanayız" diye konuştu.

"BİZİ DOĞRUDAN İLGİLENDİREN KONULARDA TARAFIZ"

Sendika olarak aktif siyasete katılmak istediklerini ifade eden Şenocak, şunları söyledi: "Bunun önündeki yasal engellerin kaldırılmasını bekliyoruz. Başından beri iki ana talebimiz vardı. Toplu iş sözleşmesi ve memurların aktif olarak siyasete katılma hakkıydı. İlkini başardık. İkinci hedefimizi de elde etmek istiyoruz. Bizi doğrudan ilgilendiren konularda tarafsızız gibi bir şey söyleyemeyeceğiz. Bu konulardan hepimiz sorumluyuz. Kamuda başörtüsü özgürlüğü, okullarda Kur'anı Kerim ve Siyer dersleri gibi hayal olan konular bu hükümetin iradesi ile gerçekleşti. Bu önemli gelişmeleri görmemiz gerekiyor"

"SELÇUK'UN REFAH DÜZEYİNİ ARTIRACAĞIZ"

Memur-Sen üyelerini selamlayarak konuşmasına başlayan Dr. Bakıcı ise 30 Mart'ta AK Parti'nin kazanması demek, Selçuk'un kazanması anlamına geldiğini söyledi. Selçuk'un refah düzeyini artıracaklarının sözünü veren Dr. Bakıcı, "Selçuk'ta hizmete susamışlık var. Buradaki işsizlik, yoksulluk ve adaletsizliği ortadan kaldıracağız. Herkese samimiyetle elimizi uzatacağız. Hiç kimseyi asla dışlamayacağız. Herkesin mutlu olduğu ve birbirine dostça baktığı bir Selçuk düşlüyoruz" diye konuştu. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Türkiye Ayağa Kalkarsa Mazlumlarda Ayağa Kalkacak' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement