Bahçeşehir Üniversitesi Kreatif Endüstriler Merkezi Direktör Yardımcısı Volkan Aytar, son 10 yılda eğlence mekanlarına giden tüketici gruplarının daha çok çeşitlendiğini söyledi.
URU Group ve Bahçeşehir Üniversitesi Kreatif Endüstriler Merkezi işbirliğince yapılan "Türkiye Kültür, Sanat ve Eğlence Trendleri Araştırması"nın sonuçları basın toplantısıyla açıklandı. Araştırmada çıkan sonuçları anlatan Volkan Aytar, eğlence denilince akla sadece içkili mekanların gelmemesi gerektiğini, son zamanlarda üst ve orta gelir grubunun yanı sıra etnik-dinsel grupların da kendi eğlence tarzlarını yarattıklarını belirtti. Özellikle İstanbul'da kendine has bir eğlence modelinin olduğuna işaret eden Aytar, İstanbul'un dünya trendlerini izlemekte çok başarılı olduğunu, kentin küresel ve yerel tarzları harmanladığını kaydetti. Eğlencenin adresi olarak yeni mekanların öne çıkmaya başladığını anlatan Aytar, son zamanlarda Galata-Karaköy-Tünel üçgeninin ön plana çıkmaya başladığını, Galataport-Salıpazarı Projesi'nin ilerlemesiyle, Karaköy- Kabataş hattına kadar eğlence mekanlarının yayılacağını dile getirdi. Aytar, eğlence merkezi olmasında her zamanki önemini koruyan Beyoğlu'nun Tarlabaşı Projesi'nden sonra eğlence aksını genişleteceğini, Anadolu yakasında ise Kadıköy Çarşı ve Bağdat Caddesi'nin eğlence mekanlarıyla dikkat çektiğini bildirdi. Yaptıkları araştırmaların sonucunda Bakırköy-Florya hattı ile İstanbul Boğazı'nın iki köprü arasında kalan yakalarının da öne çıkacak yerler olacağını kaydeden Aytar, Ankara, Eskişehir, İzmir ve Bodrum'un eğlencede kendilerine model olarak İstanbul'u seçtiklerini ifade etti. Son 10 yılda eğlence için dışarı çıkan insanların profilinin değiştiğine dikkat çeken Volkan Aytar, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Eğlence mekanlarına giden tüketici grupları çeşitlendi. Farklı arka planlara sahip insanlar, daha çok eğlence mekanlarında bir araya gelmeye başladı. Bu anlamıyla eskiden kutuplaşma varken şimdi sosyal kaynaşma daha çok gözlemleniyor. Sosyo-ekonomik konum, gelir düzeyi, statü, etnik, dinsel, yaşam tarzı farkları ile tüketici grupları giderek daha çok çeşitlendi. Üst ve orta gelir grupların yanı sıra kadınların, gençlerin ve muhafazakalarların daha sık ve özgüvenle eğlence hayatına girmeleri de en önemli dönüşümler arasında sayılıyor."
Bahçeşehir Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Haluk Gülgen ise insanların artık eğlendirilen gruplar olarak değil aktif olarak eğlencede yer almak istediklerini belirtti. - İstanbul
Son Dakika › Yerel › Türkiye Kültür, Sanat ve Eğlence Trendleri Araştırması - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?