Türkiye Sakatlar Derneği Genel Başkanı Boyraz Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Türkiye Sakatlar Derneği Genel Başkanı Boyraz Açıklaması

"Engelliler adına, Türkiye'nin dünü ve bugünü masaya yatırıldığı zaman büyük adımlar atıldı ve bunu hayatın her alanında görmek mümkün" "(5378 sayılı kanun) Kanunla engellilerin hayatları büyük oranda değişti. Bu yasa adeta engellilerimize can simidi oldu" "Yasa sayesinde toplumda ve ailelerde itilip kakılan, hor görülen, odalara kapatılan hatta komşulardan saklanan engelliler bir anda kıymete bindi"

15.08.2013 16:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AFYONKARAHİSAR (AA)- Türkiye Sakatlar Derneği Genel Başkanı Şükrü Boyraz, engelliler adına Türkiye'nin dünü ve bugünü masaya yatırıldığı zaman büyük adımlar atıldığını ve bunu hayatın her alanında görmenin mümkün olduğunu belirterek, "(5378 sayılı kanun) Kanunla engellilerin hayatları büyük oranda değişti. Bu yasa adeta engellilerimize can simidi oldu. Yasa sayesinde toplumda ve ailelerde itilip kakılan, hor görülen, odalara kapatılan hatta komşulardan saklanan engelliler bir anda kıymete bindi" dedi.

Boyraz,  Afyonkarahisar'da derneğin Şube Başkanı Özcan Pınar'ı makamında ziyaretinde yaptığı konuşmada, son yıllarda çıkartılan yasalarla engellilerin yaşam standartlarının yükseltildiğini söyledi.

"Yasa sayesinde aileler, kendilerine kambur olarak gördükleri engellilerimizi, hayatlarının başucuna koydular"

Engelliler adına, Türkiye'nin dününün ve bugününün masaya yatırıldığı zaman büyük adımlar atıldığını ve bunu hayatın her alanında görmenin mümkün olduğunu ifade eden Boyraz, şöyle konuştu:

"Evde bakım yasası olarak da bilinen 5378 sayılı kanunla engellilerin hayatları büyük oranda değişti. Bu yasa adeta engellilerimize can simidi oldu. Yasa sayesinde toplumda ve ailelerde itilip kakılan, hor görülen, odalara kapatılan hatta komşulardan saklanan engelliler bir anda kıymete bindi. Bu yasa özellikle Anadolu'da yaşayan ve engelli çocuğu olan yoksul aileler için adeta geçim kaynağı olmaya başladı. Yasa sayesinde bir zamanlar kimsenin mesuliyetini almak istemediği engellilere, artık aile fertleri bakmak için birbirleriyle yarışır hale geldiler. Kısacası yasa sayesinde aileler, kendilerine kambur olarak gördükleri engellilerimizi, hayatlarının başucuna koydular."

Engellilerin hayatını kolaylaştırmak için çalışıyorlar

Türkiye nüfusuna bakıldığı zaman engellilerin toplumda önemli bir yere sahip olduğunu bildiren Boyraz, dernek olarak engellilerin hayatını kolaylaştırmak için faaliyetlerinin sürdüğünü kaydetti.

"Toplumda engelli sayısının artmaması içinde çaba gösteriyoruz" diyen Boyraz, bu konuda kamu kurum ve kuruluşlarla birlikte bazı sivil toplum örgütleriyle ortaklaşa çalışmalar yürüttüklerini aktardı.

Çalışmalarında, kadınların sakat doğumlar yapmalarının önüne geçebilecek, insanları sakat bırakabilecek, trafik kazası, iş kazası, ev kazaları gibi konularda toplumu bilinçlendirmeye çalıştıklarına da dikkati çeken Boyraz, ilerleyen günlerde bu çalışmalarının meyvelerini alacaklarına inandıklarını sözlerine ekledi. - Afyon

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Türkiye Sakatlar Derneği Genel Başkanı Boyraz Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement