Türkiye Yeşilay Cemiyeti Genel Başkanı Muharrem Balcı Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Türkiye Yeşilay Cemiyeti Genel Başkanı Muharrem Balcı Açıklaması

Türkiye Yeşilay Cemiyeti Genel Başkanı Muharrem Balcı Açıklaması

Türkiye Yeşilay Cemiyeti Genel Başkanı Muharrem Balcı, "Dünya üzerinde bütün devrimler üniversitelerden beslenir."

29.03.2012 18:47

Türkiye Yeşilay Cemiyeti Genel Başkanı Muharrem Balcı, "Dünya üzerinde bütün devrimler üniversitelerden beslenir. Çünkü her türlü siyasal, sosyal hukuk gibi sistemlerin kurucu unsuru üniversitelerdir" dedi.

Erciyes Üniversitesi'nde 'Bağımlılıklarla Mücadelede Yeşilay' konulu toplantıya katılan Balcı, "Öyle bir mekandasınız ki şuan yani hayatımızın hem çok ilginç bir bölümünü yaşıyorsunuz aynı sıralardan geçtik. Şöyle geriye doğru bir bakın içinizde devrimler tarihlerini okuyanlar varsa bana belki biraz daha hak verirler" dedi. Balcı, " Üniversite dediğimiz yer ki bunun hazırlığı liselerden geçiyor. Lise ergenlik çağları ve üniversite her türlü değişim düşüncesini her türlü devrim düşüncesinin ana yapısıdır. Dünya üzerinde bütün devrimler üniversitelerden beslenir. Çünkü her türlü siyasal, sosyal hukuk gibi sistemlerin kurucu unsuru üniversitelerdir" dedi.

Balcı konuşmasına şu şekilde devam etti:

"Yani üniversiteler devrimlerin ve değişimin ana rahmidir ve beşiğidir. Sosyal paylaşımlık gibi bağımlılıklarla insanlara tek bir seçenek sunuluyor oda bağımlılık. Halbuki yaşadığımız dünyanın bütün nimetleri oksijeniyle, havasıyla, tabiatıyla, insanlığıyla toplumsallığıyla sayamayacağımız sonsuz sayıda özgürlük seçeneklerimiz var. Ama insana tek bir seçenek sunuluyor bağımlılık ve insan ona bağımlı olduktan sonra bütün hayatı o madde etrafında dönüyor. Sigarada buna fazla hissedemeyebilir ama alkol alanlar bunu iyi hisseder. Alkolün dozajı ve sıralaması sıklaştırıldığında artık insan belli bir saatten sonra onu mutlaka almak zorundadır. Almazsa kriz geçirir. Uyuşturucu ve uçucu maddelerde böyledir. Nice sanatkarlar sanatçılar, müzisyenler, bilim adamları bu bağımlılık yüzünden hayatlarını karartmışlardır. Çünkü onun için tek bir seçenek var. O maddeyi alması gerekiyor. Bütün bunlara rağmen o insanlar bağımlılık seçeneğini işaretliyorlarsa

bu ne kadar bağımlı insan varsa hepsinin

iradelerinin üzerine çöküldüğü anlamına gelir." - KAYSERİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Türkiye Yeşilay Cemiyeti Genel Başkanı Muharrem Balcı Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement